Quantcast
Πιτσιόρλας: Η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει να χάσει τη δεδηλωμένη εάν δεν ψηφίσει ο Καμμένος - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας: Η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει να χάσει τη δεδηλωμένη εάν δεν ψηφίσει ο Καμμένος

δημοσιεύτηκε:

Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει να απωλέσει την δεδηλωμένη εφόσον ο Π. Καμμένος καταψηφίσει ενδεχόμενη λύση για το Σκοπιανό, εξέφρασε ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ρωτήθηκε αν το όνομα GornaMakedonija καλύπτει τον Πάνο Καμμένο. «Τι να πω για τον κυβερνητικό μου εταίρο; Είναι γνωστό ότι γι’ αυτό το θέμα έχει μια διαφορετική γνώμη. Στο εσωτερικό άλλων κομμάτων υπάρχουν και οι δύο απόψεις» είπε αρχικά.

Σημείωσε δε ότι το θέμα αυτό άνοιξε με την συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη τα Χριστούγεννα, ο οποίος έθεσε θέμα δεδηλωμένης αν ο κ. Καμμένος ψηφίσει κάτι διαφορετικό στη Βουλή. «Αυτό είναι και ένας λόγος να μην συμβεί αυτό που λέει. Γιατί αν μετατραπεί – που δεν πρέπει να μετατραπεί – αυτό το θέμα σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, πήρε ήδη την απάντησή του» είπε ο Στ. Πιτσιόρλας. Ερωτηθείς αν κινδυνεύει η κυβέρνηση με αφορμή το Σκοπιανό απάντησε «προφανώς όχι». Εκτίμησε επίσης ότι «δεν μπορούν να προκύψουν εκλογές» εξ αφορμής του ονοματολογικού και πως «είναι λάθος να συνδέσουμε το Σκοπιανό με μια εσωτερική πολιτική ανωμαλία. Δεν δικαιολογούνται οι οξύτητες σήμερα γι’ αυτό το εθνικό θέμα». Προέβλεψε επίσης ότι «την ώρα της ψηφοφορίας η στάση των κομμάτων δεν θα είναι αυτή που είναι σήμερα».

Τόνισε ακόμη ότι το θέμα του ονοματολογικού πρέπει να κλείσει καθώς «σπαταλάμε πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο» την ώρα που η πλειοψηφία των χωρών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΟΗΕ αναγνωρίζει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία». Χαρακτήρισε δε ως βάση συζήτησης την ενδιάμεση συμφωνία του 1995.

Μετά τις εκλογές σε νέα βάση οι συνεργασίες

Ο Στ. Πιτσιόρλας ρωτήθηκε και για τα σενάρια διακυβέρνησης με άλλον κυβερνητικό εταίρο όπως το Κίνημα Αλλαγής. «Η σημερινή Βουλή έχει μια συγκεκριμένη σύνθεση και μια πλειοψηφία και θα πάει μέχρι της εκλογές. Μετά τις εκλογές θα ανοίξει μια διαδικασία και τα πάντα θα τεθούν σε νέα βάση» απάντησε με νόημα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.