Quantcast
Ανεβάζουν ταχύτητα οι τράπεζες με τους πλειστηριασμούς - enikonomia.gr
share

Ανεβάζουν ταχύτητα οι τράπεζες με τους πλειστηριασμούς

δημοσιεύτηκε:

Πάνω από 550 πλειστηριασμοί θα θα διενεργηθούν σήμερα Τετάρτη την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Συνολικά στην πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί μέχρι σήμερα 6109 πλειστηριασμοί ενώ πολλοί από αυτούς αφορούν σε πολλαπλά ακίνητα που εκπλειστηριάζονται.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ένας από τους πολλούς πλειστηριασμούς που έχει προγραμματιστεί για σήμερα σε βάρος εταιρείας διαχείρισης ακινήτων περιέχει 41 ακίνητα, πολλά από τα οποία είναι θέσεις στάθμευσης.

Ταυτόχρονα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έχουν αναρτηθεί 15 πλειστηριασμοί ακινήτων εκ των οποίων οι 12 έχουν προγραμματιστεί να διενεργηθούν στις 27 Απριλίου και οι 3 στις 16 Μαίου.


Σε ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών -Πειραιώς -Αιγίου και Δωδεκανήου αναφέρει ότι οι πλειστηριασμοί που πραγματοποιούνται σήμερα αφορούν σε επιχειρηματικά δάνεια και όχι κύριες κατοικίες, για τους οποίους συλλογικότητες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Επίσης ο Σύλλογος σημειώνει ότι «ως προς τους ισχυρισμούς για πλειστηριασμούς “λαϊκών περιουσιών” και τις επαναλαμβανόμενες συκοφαντίες, η μόνη απάντηση είναι ο δρόμος της δικαιοσύνης».

«Οι δύο πλειστηριασμοί, στους οποίους τόσο μαχητικά αναφέρονται συλλογικότητες, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 σε συμβολαιογραφικό γραφείο στη Σταδίου αφορούν: μισθωμένη κατοικία στον Άλιμο, συνολικής επιφανείας 166,36 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς € 180.000 και συνολική οφειλή € 905.000 και δύο γραφεία στου Γκύζη, κατασχεθέντα για ποσό € 150.000 με συνολική οφειλή € 784.000, για τα οποία οι οφειλέτες είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τη σχετική διαδικασία» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Συλλόγου Συμβολαιογράφων, στην οποία τονίζεται ότι και οι δύο πλειστηριασμοί αφορούν επιχειρηματικά δάνεια και είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για κύριες κατοικίες».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι ενδεχομένως να υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας, ιδιαίτερα όταν τα πραγματικά στοιχεία δεν εξυπηρετούν τις όποιες επιδιώξεις προσωπικές ή πολιτικές προς άγραν υποστηρικτών, αλλά είμαστε πάντα στη διάθεση όλων να βοηθήσουμε στην κατανόηση αυτών όπως ανακοινώνονται δημόσια στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών. Ως προς τους ισχυρισμούς για πλειστηριασμούς “λαϊκών περιουσιών” και τις επαναλαμβανόμενες συκοφαντίες η μόνη απάντηση είναι ο δρόμος της δικαιοσύνης», καταληγει η ανακοίνωση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.