Quantcast
Τσακαλώτος: Στα 170 εκατ. ευρώ τα προσδοκώμενα έσοδα από τους ελέγχους φοροδιαφυγής - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Στα 170 εκατ. ευρώ τα προσδοκώμενα έσοδα από τους ελέγχους φοροδιαφυγής

δημοσιεύτηκε:

Πολύπλοκο χαρακτήρισε το πρόβλημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι χρειάζεται σύνθετη προσέγγιση ενώ επεσήμανε ότι το βασικότερο όλων είναι να υπάρξει βούληση για να λυθεί ένα συστημικό πρόβλημα της κοινωνίας.

Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι δεν μπορεί να ασκεί κριτική στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενίσχυσε την φοροδιαφυγή, όταν, όπως είπε, επί 10 χρόνια, επί δικής της διακυβέρνησης, η Ελλάδα είχε έξι ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο φόρο σε σχέση με την ΕΕ.

Αφορμή ήταν επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου από τη ΝΔ για τον τρόπο επιλογής των νέων διευθυντών και προϊσταμένων στο ΣΔΟΕ και του Δημήτρη Κρεμαστινού από το Κίνημα Αλλαγής για την εφαρμογή του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου για την Κάρπαθο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος, από τον Φεβρουάριο του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 έγιναν από το ΣΔΟΕ πάνω από 800 φορολογικοί έλεγχοι, και περίπου 7.500 παρεμβάσεις ενώ τα προσδοκώμενα έσοδα υπολογίζονται στα 170 εκατ. ευρώ.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.