Quantcast
ΕΣΕΕ: Από 2 έως 15 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - enikonomia.gr
share

ΕΣΕΕ: Από 2 έως 15 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

δημοσιεύτηκε:

Στο πρώτο 15θήμερο του Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι ανοιξιάτικες ενδιάμεσες εκπτώσεις με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 6 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε περιφέρεια με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού εμπορικού συλλόγου. Στις περιφερειακές ενότητες για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί απόφαση που να ανατρέπει όσα ισχύουν από το γενικό πλαίσιο, τότε η φετινή ενδιάμεση «εαρινή» εκπτωτική περίοδος, θα είναι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Οι 15 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.

Ως ημέρα έναρξης του δεκαπενθημέρου είναι η Τετάρτη, 2 Μαΐου (καθώς η πρωτομαγιά όπως κάθε χρόνο θα κηρυχτεί ως υποχρεωτική αργία) και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Τρίτη, 15 Μαΐου, με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 6 Μαΐου. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.