Quantcast
ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για την τιμολογιακή πολιτική προς πελάτες Υψηλής Τάσης - enikonomia.gr
share

ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για την τιμολογιακή πολιτική προς πελάτες Υψηλής Τάσης

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το θέμα των εκπτώσεων όγκου επί των ανταγωνιστικών χρεώσεων ισχύος και ενέργειας σε πελάτες συνδεδεμένους στο δίκτυο της Υψηλής Τάσης έδωσε σήμερα η ΔΕΗ ενόψει της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης της (στις 26 Ιουνίου 2018) για το θέμα αυτό.

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ στην ανακοίνωση της, η εταιρεία σήμερα βρίσκεται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο θεσμικό και οικονομικό περιβάλλον με σειρά δομικών αλλαγών που έχουν δρομολογηθεί, για την ενίσχυση του ανταγωνισμού της αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Η πορεία υλοποίησης και η συνέπεια τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων αποτελούν κρίσιμη παράμετρο για την εταιρεία, η οποία, μετά την ολοκλήρωση της αποεπένδυσης του λιγνιτικού της δυναμικού και με την εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού πλαισίου που προβλέπεται να ισχύσει από την Άνοιξη του 2019 στην Ελληνική Αγορά Ενέργειας (Target Model – Θέσπιση Προθεσμιακής Αγοράς Ενέργειας), το οποίο θα επιτρέψει διμερή συμβόλαια μεταξύ Παραγωγού και τελικού καταναλωτή, δεν θα αποτελεί πλέον το μοναδικό Προμηθευτή για Πελάτες Υψηλής Τάσης.

Δυνατότητα διαμόρφωσης νέας τιμολογιακής πολιτικής για τους πελάτες της Υ.Τ. θα υπάρξει μετά την άρση των ως άνω αβεβαιοτήτων και το ξεκαθάρισμα του τοπίου με την αποεπένδυση και την οριστικοποίηση των όρων του νέου μοντέλου της αγοράς. Εκτιμάται ότι μέχρι το πρώτο δίμηνο του 2019 θα υπάρξει πλέον καθαρή εικόνα.Οι παράμετροι που διαμορφώνουν τα δεδομένα για την τιμολόγηση των πελατών Υψηλής Τάσης εκτιμάται πως έχουν περίπου ισοδύναμες επιπτώσεις στην εταιρεία το 2018 έναντι του 2017 και δεν αναμένεται ουσιώδης μεταβολή αποφάσισε με την αριθ. 62/8.6.2018 Απόφασή του την έγκριση της παράτασης ισχύος των εγκεκριμένων Τιμοκαταλόγων για πελάτες Υψηλής Τάσης διετίας 2016 – 2017, έως και τις 28.2.2019.

Επίσης, με την υπόψη Απόφαση, εισηγείται στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε. της 26ης Ιουνίου 2018 την έγκριση παράτασης ισχύος της από 7.12.2015 Απόφασής της, για τη χορήγηση σε πελάτες συνδεδεμένους στο δίκτυο της Υψηλής Τάσης εκπτώσεων όγκου επί των ανταγωνιστικών χρεώσεων ισχύος και ενέργειας με βάση τη συνολική ετήσια κατανάλωση της παροχής ή των παροχών στην Υψηλή Τάση κάθε εταιρείας ή ομίλου εταιρειών, έως και τις 28.2.2019 ως εξής:



Για πελάτες συνδεδεμένους στο δίκτυο της Υψηλής Τάσης με συνολική ετήσια κατανάλωση άνω των 1000 GWh της παροχής ή των παροχών κάθε εταιρείας ή ομίλου εταιρειών, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, εισηγείται να εξουσιοδοτηθεί από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων για τη λήψη σχετικών αποφάσεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.