Quantcast
Παράταση στα βιομηχανικά τιμολόγια ως 28/2/2019 -Εγκρίθηκε η απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Παράταση στα βιομηχανικά τιμολόγια ως 28/2/2019 -Εγκρίθηκε η απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Εγκρίθηκε σήμερα από τη ΓΣ της ΔΕΗ η απόσχιση των δύο πακέτων λινιτικών μονάδων της επιχείρησης, καθώς και η παράταση των βιομηχανικών τιμολογίων και των εκπτώσεων όγκου που ισχύουν μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του 2019.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μανώλης Παναγιωτάκης, η διαδικασία της απόσχισης είναι εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, ενώ άμεσα ανοίγει το data room όπου οι έξι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορηθούν για τις λεπτομέρειες που αφορούν τις μονάδες. Παράλληλα, είπε ότι θα υπάρξει ένα περιθώριο 30-40 ημερών για να προχωρήσουν σε συμπράξεις οι ενδιαφερόμενοι εφόσον το επιθυμούν, είτε μεταξύ τους, είτε με τρίτους. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σεπτέμβριο θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές ώστε να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για τις μονάδες τον Οκτώβριο.

Ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε επίσης ότι παρατάθηκε η ισχύς των βιομηχανικών τιμολογίων και η ΓΣ εξουσιοδότησε το ΔΣ ώστε να διεξάγει διαπραγματεύσεις για συμφωνίες με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί με ΛΑΡΚΟ και Αλουμίνιον εάν κάποιος καταναλωτής έχει κατανάλωση αντίστοιχη με αυτές τις δύο βιομηχανίες, δηλαδή πάνω από 1.000 Gwh ετησίως.

Τέλος, με δήλωσή τους στη ΓΣ, το ΤΑΙΠΕΔ και το υπερταμείο, οι δύο βασικοί μέτοχοι της ΔΕΗ, ανέφεραν ότι το ΔΣ θα πρέπει να διαμορφώσει νέα τιμολόγια για τις βιομηχανίες ώστε να ισχύσουν από 1η Μαρτίου του 2019.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.