Quantcast
Αχτσιόγλου προς υπ. Εργασίας της Αυστρίας: Θεμελιώδη δικαιώματα όπως το 8ωρο δεν μπορούν να αμφισβητούνται - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου προς υπ. Εργασίας της Αυστρίας: Θεμελιώδη δικαιώματα όπως το 8ωρο δεν μπορούν να αμφισβητούνται

δημοσιεύτηκε:

«Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως το οκτάωρο, είναι στηρίγματα που δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση, αλλά που μόνο πάνω σε αυτά μπορούμε να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον» επεσήμανε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, με αφορμή την παράταση της εργασιακής ημέρας έως 12 ώρες στην Αυστρία.

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου έγραψε τα εξής:

«Ψηφίστηκε την Πέμπτη από το αυστριακό Κοινοβούλιο ο νόμος με τον οποίο θεσπίζεται η παράταση της εργασιακής ημέρας έως τις 12 ώρες.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αυστρίας, Beate Hartinger-Klein, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Αυστρία για το επόμενο εξάμηνο, προσκάλεσε όλους τους υπουργούς Εργασίας της ΕΕ να συζητήσουμε για το μέλλον της εργασίας.

Αποδεχόμενη με ευγένεια την πρόσκληση, της απάντησα ότι τα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως το οκτάωρο, είναι στηρίγματα που δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση, αλλά που μόνο πάνω σε αυτά μπορούμε να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.