Quantcast
Le Figaro: Καθησυχαστικό στοιχείο για τις αγορές το ταμειακό απόθεμα των 24 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Le Figaro: Καθησυχαστικό στοιχείο για τις αγορές το ταμειακό απόθεμα των 24 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Άνετο περιθώριο και καθησυχαστικό στοιχείο για τις αγορές αποτελεί το ταμειακό απόθεμα της Ελλάδας των 24 δισ. ευρώ,με την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 15 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM) προς τη χώρα, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro” σε δημοσίευμα της.

Από τα 15 δισ. ευρώ, τα 5,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους και τα υπόλοιπα 9,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση του ταμειακού αποθέματος. Με την ενίσχυση αυτή το ταμειακό απόθεμα θα φθάσει τα 24 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για 22 μήνες από τις 20 Αυγούστου οπότε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. Αποτελεί άνετο περιθώριο και καθησυχαστικό στοιχείο για τις αγορές -όταν η Ελλάδα θα θελήσει να χρηματοδοτηθεί από αυτές τους επόμενους μήνες, σημειώνει η εφημερίδα.

O επικεφαλής του ESM, Κλαους Ρέγκλινγκ, επεσήμανε ότι ενώ το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας πρόβλεπε 86 δισ. ευρώ, εκταμιεύθηκαν τελικά «μόνο» 61,9 δισ. ευρώ. H κηδεμονία του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων δανειστών στην Ελλάδα θα λήξει επίσημα στις 20 Αυγούστου και στη συνέχεια η χώρα θα είναι υπό «ενισχυμένη εποπτεία», μια πολύ λιγότερο περιοριστική διαδικασία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η 20η Αυγούστου «θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τη χώρα», υπογράμμισε ο Ρεγκλινγκ , επισημαίνοντας συγχρόνως ότι «η Ελλάδα θα πρέπει τώρα να αποδείξει στους εταίρους της και στις αγορές της ότι δεσμεύεται να μην αντιστρέψει τις μεταρρυθμίσεις , για να γίνει μια ισχυρή οικονομία δημιουργώντας ανάπτυξη και θέσεις εργασίας».

Πηγές: ΑΠΕ- Le Figaro”


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.