Quantcast
Υπουργείο Εργασίας προς Γιάννη Βρούτση για τα ληξιπρόθεσμα: Η πραγματικότητα σας διαψεύδει - enikonomia.gr
share

Υπουργείο Εργασίας προς Γιάννη Βρούτση για τα ληξιπρόθεσμα: Η πραγματικότητα σας διαψεύδει

δημοσιεύτηκε:

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απαντά στις δηλώσεις του τομεάρχη της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, ότι τα ληξιπρόθεσμα στα Ταμεία εκτοξεύθηκαν στα 33,8 δισ. ευρώ και ότι απέτυχε παταγωδώς ο εξωδικαστικός μηχανισμός, καθώς “η ανερμάτιστη οικονομική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί την οικονομία και τους ασφαλισμένους σε τραγικά αδιέξοδα”.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η ΝΔ και τα ΜΜΕ που την ακολουθούν επαναλαμβάνουν τα ίδια ψεύδη, ενώ η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:


Για πολλοστή φορά η ΝΔ και τα ΜΜΕ που την ακολουθούν επαναλαμβάνουν τα ίδια ψεύδη. Διατείνονται ότι οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ σε ένα τρίμηνο και οι οφειλέτες κατά 205 χιλιάδες, ωστόσο η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Ο κύριος Βρούτσης αποσιωπά ότι στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μεταβιβάζονται σταδιακά προς είσπραξη οφειλές από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Από την 2η τριμηνιαία έκθεση του ΚΕΑΟ προκύπτει σαφώς ότι:

  • Από το σύνολο των 1.392.138 οφειλετών στα πρώην ταμεία που διαχειρίζεται το ΚΕΑΟ, οι 1.095.606, δηλαδή ποσοστό 78,6%, δημιούργησαν οφειλές πριν από το 2015 και οι οφειλές τους σήμερα αντιστοιχούν στο 96,8% των συνολικών οφειλών.

  • Στο πρώτο εξάμηνο του 2018, 15.816 ασφαλισμένοι δημιούργησαν για πρώτη φορά οφειλές ύψους 26.142.777 ευρώ. Δηλαδή, μόλις το 0,08% επί του συνόλου.

  • Στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού μέχρι τις 30/06/2018 είχαν ενταχθεί 175 επιχειρήσεις ή επαγγελματίες.

Επομένως, η σημερινή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί άλλο ένα φτηνό κατασκεύασμα, που στόχο έχει να αποκρύψει τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής που η ίδια ακολούθησε στο παρελθόν.

Αυτά τα αποτελέσματα, μεταξύ πολλών άλλων, ήλθε να θεραπεύσει και η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, μετά την παταγώδη αποτυχία του νόμου 4307/14 (νόμος Δένδια), στον οποίο εντάχθηκαν μόλις 3 επιχειρήσεις.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να αλλάξει, όσα ψεύδη και να επιστρατεύσει η ΝΔ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.