Quantcast
Οι φόροι που έχουμε να πληρώσουμε μέσα στον Σεπτέμβριο - enikonomia.gr
share

Οι φόροι που έχουμε να πληρώσουμε μέσα στον Σεπτέμβριο

δημοσιεύτηκε:

“Βαρύ είναι το φορτίo “που θα κληθούν να σηκώσουν οι φορολογούμενοι της χώρας αυτόν τον μήνα καθώς θα πρέπει να αποπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι της χώρας θα πρέπει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να αποπληρώσουν τα παρακάτω:
Φόρο Εισοδήματος:

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου περίπου 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά θα πρέπει να καταβάλλουν τη δεύτερη δόση των φόρων που έχουν βεβαιωθεί από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Το ποσό που πρέπει να πληρώσουν υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, πάνω από 100.000 εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος και του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του 2017. Έπονται άλλες 3 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες λήγουν στα τέλη των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2018.

ΕΝΦΙΑ:

Σχεδόν 6,3 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν πληρώσει την πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ENΦIA).

Υπενθυμίζεται ότι, όσοι καθυστερήσουν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεων και η οφειλή τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ μπαίνουν στην ” μαύρη λίστα”της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και περίπου 4,1 εκατ. φορολογούμενων που έχουν οφειλές στην εφορία και κινδυνεύουν με κατασχέσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.