Quantcast
Στο επίκεντρο οι συντάξεις στο πρώτο μεταμνημονιακό ραντεβού Τσακαλώτου- Χουλιαράκη με τους δανειστές - Τα σενάρια που εξετάζονται - enikonomia.gr
share

Στο επίκεντρο οι συντάξεις στο πρώτο μεταμνημονιακό ραντεβού Τσακαλώτου- Χουλιαράκη με τους δανειστές – Τα σενάρια που εξετάζονται

δημοσιεύτηκε:

Ξεκινούν σήμερα οι επαφές των κυβερνητικών στελεχών με τους επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα ενημερώσουν την τρόικα και θα “ανταλλάξουν απόψεις”- όπως υποστηρίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι δίνοντας τον τόνο ότι οι διαπραγματεύσεις των χρόνων των μνημονίων έχουν περάσει- για την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι προβλέψεις για την επόμενη χρονιά ενόψει της κατάρτισης του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2019, ενώ στην κορυφή θα βρεθεί και το θέμα των συντάξεων, αν και αποφάσεις δεν αναμένονται πριν από τον Οκτώβριο- Νοέμβριο.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο euronews, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα περικοπούν από 1η Γενάρη του 2019 από τη στιγμή που επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, όμως, τη θέση του δεν συμμερίζονται όλες οι πλευρές των δανειστών.

Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει στο πλευρό της την Κομισιόν για το εν λόγω ζήτημα, ωστόσο το ΔΝΤ εμφανίζεται μάλλον αρνητικό επί της αρχής επιμένοντας στο “ψαλίδι”, ενώ ΕΚΤ και ESM έχουν πολλάκις υποστηρίξει ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Σημειώνεται ότι εκτός από την αναβολή εφαρμογής του μέτρου εξετάζεται και η εφαρμογή του σε… δόσεις. Όλα αυτά υπό την αίρεση βέβαια, ότι θα στηρίξουν και οι εκπρόσωποι των Θεσμών.

“Άγνωστος Χ” παραμένει η Γερμανία η οποία δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της και ως γνωστόν επηρεάζει την πλειοψηφία των χωρών της Ευρωζώνης.

Οι συναντήσεις Τσακαλώτου- Χουλιαράκη με τους επικεφαλής της Τρόικας θα πραγματοποιηθούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.