Quantcast
Μηταράκης στον Realfm 97.8: Έχει επέλθει ήδη η μείωση των συντάξεων σ' εμάς που δουλεύουμε - enikonomia.gr
share

Μηταράκης στον Realfm 97.8: Έχει επέλθει ήδη η μείωση των συντάξεων σ’ εμάς που δουλεύουμε

δημοσιεύτηκε:

“Για το ασφαλιστικό συμβουλευτήκαμε όλες τις προηγμένες δημοκρατίες και οικονομίες του κόσμου, ΗΠΑ, Αυστραλία, Νορβηγία, Μεγάλη Βρετανία, Σουηδία”, ξεκαθάρισε ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον Realfm 97.8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης, “καταλήξαμε ότι σε όλες αυτές τις χώρες, σιγά σιγά, υπάρχει ένας συνδυασμός συστημάτων αναδιανεμητικού και κεφαλαιοποιητικού χαρακτήρα, σύστημα που εξασφαλίζει τους συνταξιούχους και τους ασφαλιζόμενους, ότι δεν είναι στο έρμαιο των πολιτικών του κράτους, της διαχείρισης των δημοσίων ταμείων ή του δημογραφικού, το οποίο είναι μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα”.

Παρουσιάζοντας μέρος των σχεδίων για το ασφαλιστικό σύστημα, ανέφερε: “Ο κάθε ασφαλισμένος πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέγει και να έχει το δικαίωμα να αλλάξει κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου την επιλογή του ασφαλιστικού φορέα…”.

“Για ανθρώπους που έχουν λίγα εργασιακά χρόνια θέλουμε να βρούμε μηχανισμό μετάβασης από το ένα σύστημα στο άλλο. Η λογική είναι να πάμε σε ασφαλισμένους με μηδενικά κι ελάχιστα εργασιακά χρόνια ώστε να μην επηρεάσουμε τη βιωσιμότητα των ήδη επικουρικών ταμείων και η μετάβαση να είναι ομαλή” πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

“Οι συντάξεις θα είναι καλύτερες απ’ ό,τι σήμερα”, υπογράμμισε.

Επίσης, σημείωσε: “Το καθεστώς εποπτείας των ασφαλιστικών εταιρειών έχει αλλάξει και στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πράγματι υπήρχαν κενά, έχω χάσει κι εγώ λεφτά από ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία που έχει κλείσει, το έχω βιώσει ως ασφαλισμένος”

Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι “μιλάμε για μειώσεις ή όχι των συντάξεων, αλλά πέσαμε σε επικοινωνιακή παγίδα της κυβέρνησης για τους νυν εργαζομένους και για τους συνταξιούχους μετά το 2016 που μπορεί να είναι 6%-7% όλων των συνταξιούχων στατιστικά ήδη εισπράττουν χαμηλότερη σύνταξη. Είπε μια αλήθεια ο κ. Τσίπρας, ότι δεν είναι τόσο διαρθρωτικό το μέτρο της μείωσης των συντάξεων γιατί έχει επέλθει ήδη η μείωση των συντάξεων σ’ εμάς που ήδη δουλεύουμε”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την 83η ΔΕΘ.

Ακούστε τι είπε στον Realfm 97.8 ο κ. Νότης Μηταράκης


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.