Quantcast
Ντράγκι: Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βελτιώθηκε μεσοπρόθεσμα - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βελτιώθηκε μεσοπρόθεσμα

δημοσιεύτηκε:

Την ικανοποίηση του για τη συμφωνία που επετεύχθη για την Ελλάδα στο Eurogroup της 22ας Ιουνίου του 2018 εκφράζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε απαντητική του επιστολή στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκο Χουντή, επισημαίνοντας ότι θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας μεσοπρόθεσμα.

Η απαντητική επιστολή του κ. Ντράγκι

“Αξιότιμο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κύριε Χουντή,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας, την οποία μου διαβίβασε ο κ. Roberto Gualtieri, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, μαζί με συνοδευτική επιστολή, στις 18 Ιουνίου 2018.

Όσον αφορά την έκταση των μέτρων ελάφρυνσης που είναι αναγκαία προκειμένου η ΕΚΤ να κρίνει το ελληνικό δημόσιο χρέος βιώσιμο, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη συμφωνία που επετεύχθη στους κόλπους της Ευρωομάδας στις 22 Ιουνίου, η οποία πιστεύουμε ότι θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους μεσοπρόθεσμα. Εκφράζουμε επίσης την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι η Ευρωομάδα είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων για το χρέος μακροπρόθεσμα σε περίπτωση υλοποίησης δυσμενών οικονομικών εξελίξεων. Πράγματι, όπως αναφέρεται στην Έκθεση Συμμόρφωσης, ορισμένοι καθοδικοί κίνδυνοι τόσο για το μακροοικονομικό όσο και για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη λήψη μέτρων για το χρέος ούτως ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους.

Όσον αφορά τα ερωτήματά σας για την προσφυγή σε προληπτική οικονομική στήριξη και συναφείς πρόσθετες υποχρεώσεις από την άποψη της δημοσιονομικής πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων, θα ήθελα να σας παραπέμψω στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (European Stability Mechanism – ESM), καθώς αυτό είναι το όργανο που θα παράσχει τέτοιου είδους στήριξη εφόσον ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.