Quantcast
Εurostat: Η Ελλάδα ουραγός στην ΕΕ στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας το β' τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Εurostat: Η Ελλάδα ουραγός στην ΕΕ στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας το β’ τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Το χαμηλότερο ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε η Ελλάδα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat.


Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε στο 0,7% στην Ελλάδα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018 έναντι 2,1% που ήταν ο μέσος όρος στην ΕΕ. Σημειώνεται ότι, τα χαμηλότερα ποσοστά κενών θέσεων εργασίας εκτός από την Ελλάδα που ήταν ουραγός, είχαν η Πορτογαλία, Ισπανία, Βουλγαρία με ποσοστό 0,9%. Ακολουθούν η Ιρλανδία (1,1%), η Σλοβακία (1,2%), η Ρουμανία και η Πολωνία (1,3%) και η Κύπρος με 1,4%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος της ΕΕ έχει αυξηθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 στο 2,2% έναντι 2% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 ενώ σε επίπεδο Ευρωζώνης το ποσοστό εμφανίστηκε επίσης αυξημένο στο 2,1% έναντι 1,9%.

Ωστόσο, χώρες όπως η Πορτογαλία, η Κύπρος, η Ιρλανδία ή η Βουλγαρία εμφανίζονται με περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εργασίας ενώ σε χώρες που έχουν υψηλούς δείκτες απασχόλησης όπως η Γερμανία, η Ολλανδία ή το Βέλγιο ο δείκτης των διαθέσιμων θέσεων προσεγγίζουν ή ξεπερνούν το 3%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό κενών θέσεων εργασίας κατέγραψε η Τσεχία (5,4%). Ακολουθεί το Βέλγιο με 3,5%, η Ολλανδία με 3,1% και η Γερμανία με 2,9%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.