Quantcast
Τσακαλώτος: Στα τέλη Οκτωβρίου η ευρωπαϊκή απάντηση για τις συντάξεις - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Στα τέλη Οκτωβρίου η ευρωπαϊκή απάντηση για τις συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Στα τέλη Οκτωβρίου προσδιόρισε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος την απάντηση της Κομισιόν στο θέμα των συντάξεων εκφράζοντας την αισιοδοξία πως αυτές δεν θα περικοπούν.

Ενημερώνοντας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το προσχέδιο του προϋπολογισμούο Υπουργός είπε ότι όπως όλες τα κράτη -μέλη έτσι και η Ελλάδα θα καταθέσει στις 15 Οκτωβρίου στην Κομισιόν το σενάριο βάσης το οποίο θα προβλέπει τι θα γίνει αν δεν υπάρξει καμία παρέμβαση.

Σύμφωνα με βουλευτές ο Υπουργός υποστήριξε ότι η πρόταση της ελληνικής πλευράς θα είναι πως το σενάριο βάσης δίνει τον δημοσιονομικό χώρο για να μην περικοπούν οι συντάξεις, μέτρο το οποίο ούτως ή άλλως δεν είναι διαρθρωτικό. Η απάντηση της Κομισιόν αναμένεται στα τέλη του μήνα.

Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί και για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα αποδίδοντας την κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο σε υπεραντίδραση των αγορών: “Το Bloomberg προκάλεσε ένα κλίμα και οι αγορές -ως συνήθως- υπεραντέδρασαν. Δεν μας ανησυχεί” είπαν χαρακτηριστικά.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ – ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.