Quantcast
Χουλιαράκης: Μην μιλάτε για δύο σενάρια στον προϋπολογισμό - enikonomia.gr
share

Χουλιαράκης: Μην μιλάτε για δύο σενάρια στον προϋπολογισμό

δημοσιεύτηκε:

Με αντιπαράθεση για το αν το προσχέδιο του προϋπολογισμού περιέχει ένα ή δύο σενάρια άρχισε σήμερα το πρωί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού την εισήγηση επί του οποίου ανέλαβε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Η νέα δομή του προσχεδίου με σενάριο βάσης και εναλλακτικό σενάριο προκάλεσε αντιπαράθεση με το “καλημέρα”.

Ο κ. Χουλιαράκης κάλεσε το σώμα να μη μιλάει για δυο σενάρια. “Είναι λάθος ” είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: “Γράφεται και ακούγεται ότι και το ένα και το άλλο έχει δυο σενάρια. Λάθος. Η μορφή του προσχεδίου όχι μόνο φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια θα είναι αυτή που βλέπετε. Είναι μορφή κλειδωμένη για όλα τα κράτη μέλη και έχει δυο πυλώνες. Πρόκειται για το ίδιο προσχέδιο με την ίδια δομή και τα ίδια μεγέθη”.

Η τοποθέτηση του κ. Χουλιαράκη προκάλεσε την αντίδραση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Σταϊκούρα ο οποίος παρουσίασε το έγγραφο της γνώμης που εξέφρασε για το προσχέδιο του Γραφείο του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή στο οποίο γίνεται λόγος για δυο σενάρια. Ο διάλογος των δύο ανδρών προκάλεσε αίσθηση καθώς ο κ. Χουλιαράκης κράτησε αποστάσεις από το Γραφείο Προϋπολογισμού λέγοντας ότι κάνει λάθος.

“Προϋπολογισμός καινοτομίας ο φετινός. Παρουσιάζει δυο σενάρια στη συσκευασία ενός. Έχει απ’όλα ο μπαχτσές. Κι επειδή μας είπε ο Υπουργός να μη μιλάμε για δυο σενάρια, σας παρουσιάζω ότι ο πρώην γραμματέας σας και νυν επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή μιλάει για δυο σενάρια” είπε ο κ. Σταϊκούρας. “Κάνει λάθος” έσπευσε να σχολιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Χουλιαράκης είχε αποδώσει δίκαιο στον εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκο για το ότι δεν έχει κατατεθεί μεταφρασμένο στα ελληνικά το προσχέδιο που εστάλη στην Κομισιόν ξεκαθαρίζοντας ότι θα δώσει τη σχετική εντολή ώστε αυτό να γίνει άμεσα.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.