Quantcast
Πόσα χρήματα θα λάβουν οι πυρόπληκτοι για επισκευές σε κτίρια με ζημιές - Αναλυτικά οι τιμές - enikonomia.gr
share

Πόσα χρήματα θα λάβουν οι πυρόπληκτοι για επισκευές σε κτίρια με ζημιές – Αναλυτικά οι τιμές

δημοσιεύτηκε:

Απόφαση του υπουργείου Υποδομών που αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια προβλέπει συμπληρωματικό τιμοκατάλογο προκειμένου να καλυφθούν οι ζημίες που προκλήθηκαν στα κτίρια από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση, στο συμπληρωματικό τιμολόγιο οι τιμές θα είναι αυξημένες κατά 20% για τις εργασίες αποκατάστασης που αφορούν, πέρα από τις πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες και κατολισθήσεις σε τοιχοποιία, δάπεδα, κουφώματα, σκάλες κ.ά.

Η μερική κατασκευή οποιουδήποτε στεγάστρου επιδοτείται με 25 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και η ολική αποκατάσταση με 60 ευρώ. Για την επισκευή μερικώς κατεστραμμένης πέργκολας το ποσό είναι 30 ευρώ, ενώ για την ανακατασκευή χορηγείται το ποσό των 50 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες εργασίες, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

– για την αποκατάσταση της στεγάνωσης δώματος το ποσό που δίνεται είναι 20 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ αν υπάρχει και θερμομόνωση η τιμή ανεβαίνει στα 30 ευρώ. Η επισκευή μερικώς κατεστραμμένης θερμοπρόσοψης επιδοτείται με 10 ευρώ το τετραγωνικό και η ανακατασκευή με 30 ευρώ.

– για τα κουφώματα η επισκευή μερικώς κατεστραμμένου εξωφύλλου (δηλαδή παντζουριού) επιδοτείται με 50 ευρώ και η ανακατασκευή με 150 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

– για την επισκευή ή ανακατασκευή των υδραυλικών εγκαταστάσεων και δικτύων που έπαθαν ζημιές ή καταστράφηκαν ή προκειμένου να γίνουν εργασίες σε τοίχους, στην τιμή που δίνεται περιλαμβάνονται όλες οι δαπάνες για να αποκατασταθεί μερικώς ή ολοκληρωτικώς η εγκατάσταση καθώς και να συνδεθεί με το δίκτυο.

Η επισκευή αποχετευτικής εγκατάστασης για κάθε ξεχωριστή κατοικία επιδοτείται με 400 ευρώ (και η ανακατασκευή με 800 ευρώ). Για εγκαταστάσεις ξενοδοχειακών μονάδων το ποσό για επισκευή είναι 300 ευρώ ανά λουτρό και για ανακατασκευή 600 ευρώ. Για επαγγελματικούς χώρους η επισκευή είναι 200 ευρώ και η ανακατασκευή 400 ευρώ. Για αγροτικά κτίσματα (αγροτικές κατοικίες, αποθήκες κ.ά.) η επισκευή είναι 150 ευρώ και η ανακατασκευή 200 ευρώ.

Για τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, η επισκευή επιδοτείται με 400 ευρώ ανά ιδιοκτησία και η ανακατασκευή με 800 ευρώ ανά κατοικία. Για τις ξενοδοχειακές μονάδες το ποσό που δίνεται είναι 300 ευρώ ανά λουτρό και για την ανακατασκευή 600 ευρώ, ενώ για τους επαγγελματικούς χώρους η επισκευή κοστολογείται 200 ευρώ και η ανακατασκευή 400 ευρώ. Στο μεταξύ, αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση για τις διαδικασίες χορήγησης από το υπουργείο Υποδομών της στεγαστικής συνδρομής.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.