Quantcast
Οι αλλαγές που έρχονται στο ΑΣΕΠ - enikonomia.gr
share

Οι αλλαγές που έρχονται στο ΑΣΕΠ

δημοσιεύτηκε:

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προβλέπει μεταξύ άλλων και αλλαγές στον ρόλο του ΑΣΕΠ με στόχο την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών. Έτσι το ΑΣΕΠ θα έχει πλέον τη δυνατότητα ενοποίησης αιτημάτων διαφορετικών φορέων σε μια ενιαία προκήρυξη, ενώ θα μπορεί με σκοπό τον καλύτερο προγραμματισμό προσλήψεων να εγκρίνει ειδικές προκηρύξεις διετούς διάρκειας, ύστερα από σχετικά αιτήματα φορέων.

Παράλληλα, σε ό, τι αφορά τη διαδικασία πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας, όπου η αίτηση των υποψηφίων επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, θα πρέπει οι υποψήφιοι εντός 10 ημερών και πριν από την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ο αριθμός των υποψηφίων θα αντιστοιχεί στον αριθμό των θέσεων που προκηρύχθηκαν, προσαυξημένο κατά 50%. Με αυτόν τον τρόπο όπως δήλωσε η υπουργός, μπορεί να επιτευχθεί επιτάχυνση διαδικασιών έως και πέντε μήνες.

Με το σχέδιο νόμου επιτρέπεται πλέον η διενέργεια αποσπάσεων μόνιμων ή με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου υπαλλήλων από φορείς της Κεντρικής Διοίκησης του ΑΣΕΠ, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες. Η δε διάρκεια των αποσπάσεων θα είναι εντός έτους, με δυνατότητα ισόχρονης ανανέωσης.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και διατάξεις κοινωνικού χαρακτήρα. Οι μητέρες δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αποκτούν παιδιά με υιοθεσία δικαιούνται τρίμηνη άδεια μητρότητας κατ’ αντιστοιχία με το διάστημα τριών μηνών της άδειας λοχείας που χορηγείται μετά τον τοκετό στις φυσικές μητέρες. Παράλληλα, επεκτείνεται και στον θετό πατέρα, τους ανάδοχους γονείς, καθώς και σε εκείνους που αποκτούν παιδί με τον τρόπο της παρένθετης μητέρας.

Πηγή πληροφοριών: ΤΑ ΝΕΑ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.