Quantcast
Πετρόπουλος: Υπάρχει περιθώριο για νέα ρύθμιση οφειλών για ελεύθερους επαγγελματίες - Τι είπε για τις συντάξεις - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος: Υπάρχει περιθώριο για νέα ρύθμιση οφειλών για ελεύθερους επαγγελματίες – Τι είπε για τις συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

Την αύξηση 620.000 συντάξεων από την πρώτη του νέου έτους, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πετρόπουλος είπε, ότι, αυτό αφορά σε εκείνους του συνταξιούχους που ο επανυπολογισμός έβγαλε υψηλότερη σύνταξη με το νέο σύστημα από αυτήν που λαμβάνουν σήμερα. Οι αυξήσεις στις συντάξεις θα δοθούν σε βάθος πενταετίας και θα κυμανθούν από 89 ευρώ έως και 111 ευρώ η μέση μηναία αύξηση.

Επιπλέον ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην διαγραφή αμφισβητούμενων οφειλών για 3 κατηγορίες ασφαλισμένων ενώ έδωσε στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις και εφάπαξ υπογραμμίζοντας ότι έχουν δοθεί πάνω από 750 χιλιάδες συνταξιοδοτικές παροχές τα τελευταία χρόνια 3ετία.

Ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε θεαματική την μείωση των εισφορών για τους μη μισθωτούς. Ήδη το 88 % καταβάλει εισφορά 200 ευρώ τον μήνα όταν το ποσοστό ήταν 27% με το παλαιό σύστημα. Τέλος υπογράμμισε ότι υπάρχει περιθώριο για νέα ρύθμιση οφειλών για ελεύθερους επαγγελματίες κυρίως που δεν μπορούν να ενταχθούν σε άλλη ρύθμιση.

Πηγή πληροφοριών: ert.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.