Quantcast
Κτηματολόγιο: Έχασαν τα ακίνητά τους 15.000 ιδιοκτήτες - enikonomia.gr
share

Κτηματολόγιο: Έχασαν τα ακίνητά τους 15.000 ιδιοκτήτες

δημοσιεύτηκε:

Δεκαπέντε χιλιάδες τουλάχιστον ακίνητα περιέρχονται στο Δημόσιο σε 35 περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες εξαιρέθηκαν από τις τελευταίες ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τετάρτη δίνεται ένας χρόνος παράταση σε όσες περιοχές δεν έληξε η παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018 αφήνοντας απέξω τόσο τις 21 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία έληγε το 2017 , όσο και 14 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία έληξε μεταξύ 2 Οκτωβρίου και 19 Νοεμβρίου 2018.

Μεταξύ αυτών είναι τα Βριλήσσια και η Ελευσίνα στην Αττική, το Άστρος, το Παράλιο Άστρος στην Αρκαδία, καθώς και διάσπαρτες περιοχές (σε Κιλκίς, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Καβάλα, Καλαμάτα, Τρίκαλα, Άρτα, Αμαλιάδα και Βέροια κ.α.).
Διευκρινίζεται ότι ήδη από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2017 γύρω στα 10.000 ακίνητα που είτε δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο, είτε δηλώθηκαν με λάθος τρόπο περιήλθαν στο Δημόσιο. Γι’ αυτή τη χρονιά τουλάχιστον 5.000 ακίνητα χάνονται , μιας και έμειναν εκτός νομοθετικής ρύθμισης.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες από το υπουργείο Περιβάλλοντος δόθηκε εννεάμηνη παράταση σε όσες περιοχές οι προθεσμίες έληγαν το 2018. Ωστόσο, στη ρύθμιση δεν έχουν συμπεριληφθεί 21 περιοχές που οι προθεσμίες έληγαν το 2017 γι’ αυτό και περιήλθαν στο Δημόσιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.