Quantcast
Παπανάτσιου: Αν υπάρξει ανάγκη, θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας - Τι είπε για το επίδομα θέρμανσης - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Παπανάτσιου: Αν υπάρξει ανάγκη, θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας – Τι είπε για το επίδομα θέρμανσης – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα ή αύριο θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης. Αυτό δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο της μείωσης του Φόρου Ειδικής Κατανάλωσης, είπε πως γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας πως έχει υπάρξει μικρή πτώση στην τιμή του πετρελαίου και αναφέροντας χαρακτηριστικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο επίδομα θέρμανσης, σημειώνοντας πως αφενός εντάσσονται περισσότεροι δήμοι στο πρόγραμμα, αφετέρου αυξάνονται τα περιουσιακά κριτήρια, κάτι που σημαίνει ότι το δικαιούνται περισσότεροι πολίτες.

Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, είπε ότι, «την τελευταία στιγμή, αν χρειαστεί, αν προκύψει ανάγκη, θα υπάρξει παράταση», ενώ ερωτηθείσα για τυχόν αλλαγές στα ποσά, είπε πως εξετάζονται γενικότερα σενάρια για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Για το επίδομα στους άνεργους νέους, στο οποίο είχε κάνει αναφορά η Υπουργός Εργασίας, δήλωσε άγνοια, ενώ για το ακατάσχετο των επιδομάτων, ξεκαθάρισε ότι είναι ζήτημα του κάθε υπουργείου που το χορηγεί, ωστόσο από σήμερα τίθεται σε αναδρομική ισχύ η μη κατάσχεση των επιδομάτων.

«Από σήμερα μπορούν να πάνε στην τράπεζα και να ζητήσουν τα χρήματα που τους έχουν κρατήσει», προέτρεψε όσους πολίτες έχουν δει τα επιδόματά τους να κατάσχονται από τις τράπεζες.

«Εξετάζουμε κι άλλους τρόπους για το πώς θα γίνονται οι κατασχέσεις», σημείωσε.

Αναφορικά με τα χρέη των φορολογούμενων, αφού επέδειξε στοιχεία ότι κατά τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης έχουν μειωθεί και όχι αυξηθεί, είπε πως εξετάζεται ρύθμιση για επαγγελματίες που δεν είναι ενεργοί, ενώ αυτοί που είναι μπορούν πάντα να εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Δεν έκανε, ωστόσο, κάποια αναφορά, στον αριθμό των δόσεων που εξετάζονται.

Σχετικά με την αλλαγή του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών, για το χτίσιμο του αφορολόγητου, επιβεβαίωσε ότι, θα υπάρξει αύξηση.

Τέλος, σχετικά με το χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, είπε πως «προσπαθούμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα», ενώ κληθείσα να απαντήσει στο αν πρόκειται να γίνουν περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, είπε πως «εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις ώστε κάποιοι φόροι να πληρώνονται σε περισσότερες δόσεις».


Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Πηγή: ant1news.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.