Quantcast
Κοινοτικός αξιωματούχος: Στο Eurogroup του Μαρτίου η απόφαση για τη δόση στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Κοινοτικός αξιωματούχος: Στο Eurogroup του Μαρτίου η απόφαση για τη δόση στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Στο Eurogroup του Μαρτίου θα συζητηθεί η επόμενη έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που ενημέρωσε σήμερα τον Τύπο στις Βρυξέλλες για την ατζέντα και το περιεχόμενο των συζητήσεων του Eurogroup.

O κοινοτικός αξιωματούχος ενημέρωσε τον Τύπο ότι οι εκλεκτές της Κομισιόν και των υπόλοιπων θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου. Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι ελεγκτές αναμένεται να ενημερώσουν τη συνεδρίαση του Euro Working Group για το θέμα στα τέλη του μήνα “και από εκεί και πέρα θα ξέρουμε περισσότερα”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν και κατά πόσο η καθοριστική συνεδρίαση για τη δόση των 600 εκ. ευρώ θα είναι αυτή του Φεβρουαρίου, του Μαρτίου, ή του Απριλίου απάντησε: “του Μαρτίου”.

Κατά τα λοιπά, ο κοινοτικός αξιωματούχος, κατά τη σχετικά σύντομη πρώτη ενημέρωση της χρονιάς τόνισε ότι το πρώτο Eurogroup του 2019 θα είναι εξίσου σύντομο και μη φορτωμένο.

Σε σχέση με την Ιταλία είπε ότι οι υπουργοί θα τηρήσουν στάση αναμονής και ότι ιδιαίτερη σημασία θα έχει η συνεδρίαση “σε διευρυμένη σύνθεση” που θα ξεκινήσει στις 16:00 τοπική ώρα. Ξεκαθάρισε δε ότι το βασικό αντικείμενο εκεί θα είναι η αναζωωογόνηση της διαπραγμάτευσης για την εγγύηση καταθέσεων (EDIS), που “ως σήμερα βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη ζωής”, αλλά και η συνέχεια των συζητήσεων για τα αποτελέσματα της Συνόδου του Δεκεμβρίου, ειδικότερα ως προς τον λεγόμενο προϋπολογισμό της Ευρωζώνης.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.