Quantcast
Στο 4% αυξήθηκε η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Στο 4% αυξήθηκε η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Υποχωρούν σήμερα οι τιμές των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς τίτλου να αυξηθεί ελαφρά και να αγγίξει το 4%. 

Αντιθέτως το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ευρωζώνη ευνοεί για ακόμη μια φορά τα γερμανικά ομόλογα, τα οποία διαπραγματεύονται (τα 10ετη) με απόδοση κάτω από το 0,1%.

Αιτία για την αναστροφή του κλίματος ήταν οι χθεσινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι στο νέο τοπίο καχεκτικής αναπτυξης  που διαμορφώνεται στην Ευρωζώνη, η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να συνεχίσει την υφιστάμενη επεκτατική πολιτική, διατηρώντας στην ουσία το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και καθυστερώντας παράλληλα την αύξηση των επιτοκίων.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 53 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνον τα 16 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα συγκέντρωσε το 10ετές ομόλογο με 33 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 3,99%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,09%, να διευρυνθεί στο 3,90% από 3,75% που έκλεισε χθες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.