Quantcast
Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας στον ΣΕΒ για τον κατώτατο μισθό - enikonomia.gr
share

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας στον ΣΕΒ για τον κατώτατο μισθό

δημοσιεύτηκε:

«Την επιθυμία του για κατάργηση των διαμορφωμένων τριετιών και για μειώσεις μισθών σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο εξέφρασε στη σημερινή του επιστολή προς το υπουργείο Εργασίας ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), προκαλώντας ακόμα μία φορά τους εργαζόμενους της χώρας», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο ΣΕΒ ανέφερε στην επιστολή του ότι η καταβολή τριετιών με τον κατώτατο μισθό δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και συνεπώς η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας είναι λανθασμένη.

Το υπουργείο αναφέρει ότι το τι ισχύει έχει καταστεί ξεκάθαρο από το ίδιο, τόσο με την απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, όσο και με τη σχετική εγκύκλιο για την εφαρμογή της αύξησης και τις τριετίες.

«Φαίνεται ότι ο ΣΕΒ αναπολεί την περίοδο 2010-2014, τότε που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έκαναν νόμους τις επιθυμίες του. Όμως, οι εποχές έχουν αλλάξει. Του συστήνουμε ταχεία προσαρμογή στην πραγματικότητα» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας, αναφέροντας ότι η ενίσχυση του εισοδήματος και της θέσης του κόσμου της εργασίας είναι πλέον νόμοι του κράτους και αδιαπραγμάτευτες επιλογές για τη σημερινή κυβέρνηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.