Quantcast
Μαζικές αγωγές από τα ειδικά μισθολόγια για τα αναδρομικά - enikonomia.gr
share

Μαζικές αγωγές από τα ειδικά μισθολόγια για τα αναδρομικά

δημοσιεύτηκε:

Νέος γύρος διεκδίκησης αναδρομικών, που έρχονται να προστεθούν στις ήδη εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις με άγνωστο δημοσιονομικό κόστος, ανοίγει μετά το πρόσφατο μπαράζ πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν γιατρούς του ΕΣΥ.

Η βάση για τον δικαστικό αγώνα τέθηκε με τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από τα Πρωτοδικεία Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις του νέου μισθολογίου του 2017 επιδικάζοντας διαφορές αποδοχών για τη διετία 2017- 2018 που ξεκινούν από 19.000 έως 24.000 ευρώ.

Οι αποφάσεις αυτές που από μόνες τους έχουν ένα δημοσιονομικό βάρος, μπορούν να κρύβουν κι άλλες οικονομικές διαστάσεις, για τις οποίες όμως κανείς δεν είναι σε θέση εκ των προτέρων να βγάλει τον… λογαριασμό. Και αυτό γιατί σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων οι πρωτόδικες αυτές αποφάσεις ενδέχεται να αποτελέσουν πιλότο για διεκδικήσεις διαφόρων αποδοχών εργαζομένων που αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια. Και έτσι μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πιθανολογείται ότι μπορεί να υπάρξει κύμα νέων προσφυγών στη Δικαιοσύνη.
Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει ότι οι θετικές κρίσεις της δικαιοσύνης για έναν νέο κύκλο αναδρομικών έχουν, τουλάχιστον επί του παρόντος, τη σφραγίδα πρωτοβάθμιων δικαστηρίων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο δρόμος μέχρι να φτάσουν οι συγκεκριμένες προσφυγές στον Άρειο Πάγο να εκδικαστούν και να κριθούν, θα έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον δε, εκ των πραγμάτων η πλάστιγγα της Θέμιδος, όπως σε όλες τις υποθέσεις, είναι άγνωστο προς τα πού θα γείρει.

Με πληροφορίες από εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.