Quantcast
Tι πρέπει να γνωρίζετε για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα - enikonomia.gr
share

Tι πρέπει να γνωρίζετε για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 θα πρέπει οι ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση για διαγραφή ή παράλειψη βεβαίωσης τελών καθαριότητας και φωτισμού των οικημάτων τους, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Η εγκύκλιος του υπουργείου αναφέρει τα εξής:

“Με την παρ. 1 του άρθρου 103 δίνεται η δυνατότητα υποβολής δήλωσης περί μη χρήσης ακινήτου, στο οποίο έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019, προκειμένου να διαγραφούν οφειλές από τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή να παραληφθεί η βεβαίωσή τους.

Με την παρ. 2 του άρθρου 103 προβλέπεται η διαγραφή ή η παράλειψη βεβαίωσης τελών καθαριότητας και φωτισμού για ακίνητα που δεν είχαν προηγούμενα ηλεκτροδοτηθεί, εφόσον ο δήμος δεν στοιχειοθετεί τη χρήση αυτών, δεδομένου ότι, με την τροποποίηση της παρ. 1 του αρ. 3 του ν. 25/1975 (Α’ 74) με την παρ. 1 του άρθρου 222 του ν. 4555/2018 (Α’133) κατέστη σαφές ότι για ακίνητα που δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί, η επιβολή τελών πρέπει να συνέχεται με τη χρήση του ακινήτου.
Για την εφαρμογή της ρύθμισης αυτής δεν απαιτείται σύμπραξη των οφειλετών.
Επισημαίνεται ότι οι διατάξεις του άρθρου 103 εφαρμόζονται και στην περίπτωση που οι οφειλές έχουν υπαχθεί σε οποιαδήποτε ρύθμιση τμηματικής καταβολής, τηρουμένης της πρόβλεψης ότι «ποσά που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.