Quantcast
"Καίνε" τα εκκαθαριστικά - Πόσο φόρο καλείται να πληρώσει 1 στους 5 φορολογούμενους - Πόσοι περιμένουν επιστροφή - enikonomia.gr
share

“Καίνε” τα εκκαθαριστικά – Πόσο φόρο καλείται να πληρώσει 1 στους 5 φορολογούμενους – Πόσοι περιμένουν επιστροφή

δημοσιεύτηκε:

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων συνεχίζεται, αν και ακόμα με πιο αργούς ρυθμούς καθώς οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου για να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία περισσότερα από 316.000 νοικοκυριά έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους και έχουν εκδοθεί πάνω από 427.000 εκκαθαριστικά. Εκκαθαριστικά που “καίνε” καθώς ο μέσος φόρος που καλούνται να πληρώσουν φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά ανέρχεται σε 519 ευρώ.

Τα 95.442 εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά (ποσοστό 22,35%), τα 49.718 (11,64%) είναι πιστωτικά με τη μέση επιστροφή του φόρου να ανέρχεται στα 283 ευρώ, ενώ τα 281.958 εκκαθαριστικά είναι μηδενικά. Δηλ. σχεδόν για 7 στους 10 φορολογούμενους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της δήλωσής τους ήταν μηδενικό.

Όσοι καλούνται να πληρώσουν, έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις.
Σημειώνεται ότι από φέτος οι σύζυγοι ανεξάρτητα εάν θα υποβάλουν κοινή ή χωριστή φορολογική δήλωση θα έχει ο καθένας το δικό του εκκαθαριστικό σημείωμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.