Quantcast
Νέα αύξηση της απόδοσης των 10ετών ομολόγων στο 3,53% - enikonomia.gr
share

Νέα αύξηση της απόδοσης των 10ετών ομολόγων στο 3,53%

δημοσιεύτηκε:

Υπό πίεση βρέθηκαν σήμερα οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των κυριότερων εκδόσεων να σημειώσουν αύξηση κατά περίπου 10 μονάδες βάσης.

Αντιθέτως οι τιμές των ευρωπαϊκών και αμερικανικών ομολόγων ενισχύονται ελαφρώς, καθώς η κρίση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας ευνοεί επενδύσεις σε ασφαλή καταφύγια. 

Νωρίς το απόγευμα το η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε φθάσει το 3,53% από 3,44% χθες, ενώ η απόδοση του 5ετούς τίτλου κυμαινόταν στο 2,46% από 2,35% αντιστοίχως.

Η ανακοίνωση του Moody’s, με την οποία ο διεθνής οίκος αξιολόγησης χαρακτηρίζει ως θετικό πιστωτικά γεγονός την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των ακριβότερων δανείων της χώρας στο ΔΝΤ, δεν κατόρθωσε ν΄αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα. Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πίτερ Ντόλμαν επέκρινε τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ), πραγαμτοποιήθηκαν σήμερα συναλλαγές  ύψους 69 εκατ. ευρώ, οι οποίες  στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.