Quantcast
Πετρόπουλος: Έμεινα άναυδος με τις δηλώσεις για τις 120 δόσεις - Βρούτσης: Πρόκειται για αήθη παραπληροφόρηση - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος: Έμεινα άναυδος με τις δηλώσεις για τις 120 δόσεις – Βρούτσης: Πρόκειται για αήθη παραπληροφόρηση – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Απεδείχθη ότι η κυβέρνησή μας προσπαθεί πάντα να δίνει” τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στο OPEN TV και αναφερόμενος στην 13η σύνταξη.

Σχετικά με την ιδιωτική ασφάλιση, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι “εγώ είπα ότι η ιδιωτική ασφάλιση φυσικά και πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει χώρος για ανταγωνισμό με τη δημόσια και ότι δεν μπορεί να υποκατασταθεί η δημόσια ασφάλιση από την ιδιωτική”.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “η ΝΔ μιλάει για έναν πυλώνα που δίνει δημόσια κύρια σύνταξη, πάει την επικουρική στον δεύτερο πυλώνα, την υποβιβάζει στην ιδιωτική και λέει ότι για να μην το κάνουμε για όλους μαζί θα το κάνουμε για τους νέους από εδώ και πέρα. Κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει ό, τι και στην ΕΤΕ. Δηλ. μετά το 2005 όσοι προσλαμβάνονταν πήγαιναν σε άλλο φορέα και οι παλιοί έμειναν στης Εθνικής με αποτέλεσμα εδώ και ενάμιση χρόνο να μην δίνει σύνταξη. Αυτό θα συμβεί με βεβαιότητα. Ως προς την δημόσια κύρια σύνταξη αυτό που θα συμβεί είναι από την πρώτη χρονιά να έχουμε μείωση των συντάξεων, αν έρθει η ΝΔ στην κυβέρνηση και μειώσει την εισφορά στο 15% κατά 5%”.
Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο το “ασφαλιστικό μας είναι βιώσιμο για εξήντα χρόνια” και πρόσθεσε ότι “εμφανίζουμε μόνο πλεονάσματα και η τάση αυτή αυξάνεται γιατί μειώνεται η ανεργία”.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση και τις 120 δόσεις ο κ. Πετρόπουλος είπε χαρακτηριστικά: “Ήμουν εκεί και έμεινα άναυδος. Έμεινα σύξυλος. Με δυσθυμία το ψήφισε η ΝΔ το μέτρο γιατί αυτό που κάναμε εμείς δεν το έκαναν εκείνοι. Ποτέ δεν προσέτρεξαν να βοηθήσουν εκείνους που είχαν ανάγκη. Αν μειώσει την εισφορά τότε από την πρώτη χρονιά θα έχουμε έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ”.
Μετά τη δήλωση αυτή, υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση του τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση ο οποίος μίλησε για “αήθη παραπληροφόρηση” και είπε ότι “η ΝΔ υπερψήφισε το μέτρο” και ότι “δεν κινδυνεύουν οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων”. Επεσήμανε ότι η ρύθμιση είναι αναγκαία και επιβεβλημένη όσο ποτέ επειδή εκτινάχθηκαν οι οφειλές λόγω της υπερφορολόγησης και τόνισε ότι θα πρέπει να εξυγιανθεί η οικονομία με μια άλλη πολιτική για να χρειάζονται οι ρυθμίσεις.
Ο ίδιος είπε ακόμη ότι “το έκτρωμα του νόμου Κατρούγκαλου, το άδικο, το διαλυτικό, το χαοτικό, καταργείται αμέσως”.
Ο κ. Πετρόπουλος σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις είπε τέλος ότι παραλάβαμε 400.000 απλήρωτες συντάξεις και πλέον οι ληξιπρόθεσμες είναι περίπου 42.000. Κανείς δεν μπορεί να αλλοιώσει αυτά τα στοιχεία στο σύστημα ούτε να παρέμβει στο σύστημα Ήλιος που καταγράφει συνολικά τη συνταξιοδοτική δαπάνη.

Δείτε το βίντεο από το OPEN TV:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.