Quantcast
Πάνω από 190.000 οι εκκρεμείς συντάξεις και τα εφάπαξ - enikonomia.gr
share

Πάνω από 190.000 οι εκκρεμείς συντάξεις και τα εφάπαξ

δημοσιεύτηκε:

Σε εκκρεμότητα παραμένουν από ένα έως τρία ή και περισσότερα χρόνια πάνω από 190.000 συνταξιοδοτικά αιτήματα για κύριες, επικουρικές συντάξεις αλλά και εφάπαξ σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Κατά τη διάρκεια της έναρξης τους 34ου συνεδρίου της ΠΟΠΟΚΠ οι επικεφαλής της υποστήριξαν ότι ο αριθμός των αιτήσεων για κύρια σύνταξη που βρίσκονται σε εκκρεμότητα κυμαίνεται στις 80.000. Σε αυτές δεν συνυπολογίζονται τουλάχιστον 25.000 αιτήματα, τα οποία εκτιμάται ότι υποβλήθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες. Μεταξύ των περίπου 80.000 εκκρεμών αιτημάτων για κύρια σύνταξη συμπεριλαμβάνονται 15.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών, 7.500 από πρώην εργαζομένους δήμων και νοσοκομείων, 8.000 πρώην στρατιωτικών και τουλάχιστον 15.000 από πρώην εργαζομένους άλλων κατηγοριών. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΤΕΑΕΠ που δόθηκαν από την ΠΟΠΟΚΠ στη δημοσιότητα, στις 30 Απριλίου 2019 οι εκκρεμείς αιτήσεις για επικουρικές συντάξεις ήταν τουλάχιστον 87.504 και για τα εφάπαξ άγγιζαν τις 20.614.
“Για τα υπόλοιπα εκκρεμή αιτήματα που αφορούν μεταξύ άλλων αναγνωρίσεις χρόνου ασφάλισης, διαγραφές και επανεγγραφές, είναι αδύνατον να υπάρξουν πλήρη στοιχεία, αφού έχουν συσσωρευθεί εκατοντάδες χιλιάδες” ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με την ηγεσία της ο χρόνος απονομής των κύριων συντάξεων, ειδικά σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης και αναπηρίας, ξεπερνά σε αρκετές περιπτώσεις τα τρία χρόνια. Ακόμη και για μια απλή υπόθεση, όπως ανέφεραν, η συνταξιοδοτική απόφαση εκδίδεται στην καλύτερη περίπτωση έπειτα από έναν χρόνο.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Δημοκρατία

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.