Quantcast
EuroWorking Group με πολλαπλά "μηνύματα" προς την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

EuroWorking Group με πολλαπλά “μηνύματα” προς την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Η έκθεση αξιολόγησης που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 5 Ιουνίου από την Ε.Ε. αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του EuroWorking Group της Βαρσοβίας, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να συμμετάσχει για τελευταία φορά.

Παρά τον αρχικό προβληματισμό που υπήρξε στους κόλπους των Ευρωπαίων εταίρων μήπως αναβληθεί η συζήτηση των συμπερασμάτων της έκθεσης λόγω της εκλογικής διαδικασίας στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισαν ότι η χώρα δεν πρέπει να εξαιρεθεί από το πλαίσιο της υποχρέωσης για το ευρωπαϊκό εξάμηνο. Σε κάθε περίπτωση οι δανειστές θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι η αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας δεν αλλάζει τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις οι οποίες είναι δεδομένες

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημερινό EWG η οι “σκληροί του Βορρά” από τους υπουργούς Οικονομικών θα επιμείνουν στο ότι οι παροχές Τσίπρα και οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων δημιουργούν σοβαρές αρρυθμίες στον προϋπολογισμό και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξουν προληπτικά δημοσιονομικά μέτρα στην οικονομία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.