Quantcast
ΟΟΣΑ: Ρεκόρ στις αυξήσεις φόρων για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

ΟΟΣΑ: Ρεκόρ στις αυξήσεις φόρων για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Την τελευταία θέση (31η) μεταξύ των κρατών -μελών του ΟΟΣΑ κατέλαβε την περίοδο 2008-2018 η Ελλάδα όσον αφορά στις επιδόσεις των επιχειρήσεων, όπως προκύπτει από στοιχεία της έκθεσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης με τίτλο «Tax Foundation».

Συγκεκριμένα, ο πραγματικός εταιρικός φορολογικός συντελεστής στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 5,8 εκατοστιαίες μονάδες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στις αυξήσεις φόρων για τις επιχειρήσεις.


Ωστόσο επισημαίνεται ότι, εκτός από τον φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων της Κύπρου που αυξήθηκε κατά 2,4% την παραπάνω περίοδο, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι φόροι των επιχειρήσεων μειώθηκαν.


«Οι χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος (όπως η Ελλάδα και η Ιταλία) θα πρέπει να ακολουθήσουν μια συνετή πορεία σταδιακής δημοσιονομικής προσαρμογής, ακόμη και αν η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί. Όσες διαθέτουν δημοσιονομικό χώρο (π.χ η Αθήνα το δαπάνησε ήδη πριν καν προκύψει φέτος για προεκλογικές παροχές), πρέπει να επωφεληθούν από το χαμηλό κόστος δανεισμού για επενδύσεις που ενισχύουν την Ανάπτυξη, μειώνοντας και τα μεγάλα υπερπλεονάσματα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΟΟΣΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα κυβέρνηση, ΝΔ έχει εξαγγείλει ότι θα μειώσει στο 20% τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή από 28% που είναι σήμερα και τον συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων στο 5% από το 10% που είναι σήμερα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.