Quantcast
Γεωργιάδης: Το Ελληνικό θα ξεκινήσει εντός του 2019 - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Το Ελληνικό θα ξεκινήσει εντός του 2019 – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Το Ελληνικό θα ξεκινήσει το 2019 παρότι είναι σύνθετο έργο, με την υπογραφή όλων των ΚΥΑ» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και ΕπενδύσεωνΆδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γενική γραμματέα δημόσιας περιουσίας Πέτη Πέρκα για τις προσπάθειες που κατέβαλε για το Ελληνικό, ωστόσο άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης σημειώνοντας ότι δημόσιες υπηρεσίες που δεν έβγαζαν πριν απόφαση τώρα υπογραφούν και το πρότζεκτ του μητροπολιτικού πάρκου προχωρά γρήγορα.

Παράλληλα, διευκρίνισε η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ του επενδυτή και του Δημοσίου. «Το Ελληνικό θα ξεκινήσει και θα ξεκινήσει φέτος. Θα τηρηθεί η συμφωνία που ψηφίσατε ακριβώς όπως την ψηφίσατε δεν πρόκειται να κάνουμε αλλαγή της συμφωνίας υπέρ της Lamda Development», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στη δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τους ουρανοξύστες που «εμποδίζουν τον αέρα από την θάλασσα», λέγοντας ότι η συζήτηση στην αίθουσα αυτή πρέπει να γίνεται σοβαρά και δείχνοντας φωτογραφίες από το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ. Ενώ για τις αναφορές του ότι δεν γίνονται ουρανοξύστες σε σεισμογενείς περιοχές είπε : «Αν νομίζετε ότι δεν γίνονται ουρανοξύστες σε σεισμογενείς περιοχές προφανώς κατοικείτε σε άλλο πλανήτη και όχι στον πλανήτη γη. Απόδειξη το Τόκιο το Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις σε ιδιαιτέρως σεισμογενείς περιοχές στην Αμερική».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.