Quantcast
Μηταράκης: Φρένο στα “χρυσά” εφάπαξ που δόθηκαν κατά παράβαση του Νόμου - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μηταράκης: Φρένο στα “χρυσά” εφάπαξ που δόθηκαν κατά παράβαση του Νόμου – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλoκαίρι Μαζί», αποκάλυψε ότι μια μερίδα επαγγελματιών πήρε μεγαλύτερα εφάπαξ από αυτά που δικαιούνταν κι αυτό θα διορθωθεί άμεσα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Μηταράκης, με τον Νόμο Κατρούγκαλου, καθορίστηκε ένας ενιαίος τρόπος για τον υπολογισμό των εφάπαξ, τόσο των μισθωτών όσο και των επαγγελματιών.

Την ίδια στιγμή όμως με μια τροπολογία καθορίστηκε μια διαφορετική φόρμουλα για τον υπολογισμό των εφάπαξ των μηχανικών του ταμείου Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών, με συνέπεια αυτοί οι επαγγελματίες να πάρουν αρκετά μεγαλύτερο ποσό εφάπαξ από το προβλεπόμενο, χωρίς καμιά νομική βάση.

Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι η τροπολογία ήταν φωτογραφική, δόθηκε εντολή για την ακύρωση της και θα γίνει ο επανυπολογισμός των εφάπαξ αυτών προκειμένου να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον.

Τέλος ο κ. Μηταράκης, διαβεβαίωσε ερωτηθείς σχετικά, ότι όχι μόνο δεν θα κοπεί κανένα προναιακό επίδομα, αλλά τουναντίον πρόθεση της νέας Κυβέρνησης, είναι να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος, όπως άλλωστε έχει δεσμευθεί και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.