Quantcast
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για καινοτόμα έργα στον Πειραιά - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για καινοτόμα έργα στον Πειραιά

δημοσιεύτηκε:

Ο Πειραιάς βρίσκεται ανάμεσα στις 20 πόλεις για τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει χρηματοδότηση για καινοτόμα έργα στον τομέα της ασφάλειας, της ψηφιακής τεχνολογίας, του περιβάλλοντος και της ένταξης.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) θα χρηματοδοτήσει με 82 εκατ. ευρώ 20 έργα αστικής ανάπτυξης. Τα έργα αυτά υποβλήθηκαν από πόλεις στο πλαίσιο της 4ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για τις αστικές καινοτόμες δράσεις, οι οποίες υλοποιούνται από τη γαλλική περιφέρεια Hauts-de-France.

Ο Πειραιάς, το Tάμπερε (Φινλανδία) και το Τορίνο (Ιταλία) θα λάβουν επιχορηγήσεις για έργα που θα προστατεύουν τους δημόσιους χώρους και θα μειώνουν την ευπάθειά τους, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης στο πλαίσιο της Ένωσης Ασφάλειας. Η χρηματοδότηση της ΕΕ θα στηρίξει επίσης καινοτόμες λύσεις στην ψηφιακή μετάβαση, την υπεύθυνη χρήση της αστικής γης και την καταπολέμηση της φτώχειας σε 17 ακόμη πόλεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Επιτροπή, ο Πειραιάς θα ιδρύσει τοπικό συμβούλιο για την πρόληψη του εγκλήματος και θα δημιουργήσει κέντρo ενιαίας εξυπηρέτησης για θύματα αξιόποινων πράξεων.

«Με την παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έργα στο πλαίσιο των αστικών καινοτόμων δράσεων, συνεχίζουμε να παρέχουμε βοήθεια στις πόλεις και τις τοπικές αρχές για την προστασία των δημόσιων χώρων χωρίς να αλλάζει ο ανοικτός χαρακτήρας τους. Η στήριξη αυτή αποτελεί μέρος του έργου μας προς μια αποτελεσματική και ουσιαστική Ένωση Ασφάλειας, στην οποία συμμετέχουν παράγοντες σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς μας», δήλωσε σχετικά ο Τζούλιαν Κινγκ, επίτροπος αρμόδιος για την Ένωση Ασφάλειας.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρόσθεσε: «Οι δημόσιοι χώροι μας στοχοποιήθηκαν από τρομοκράτες οι οποίοι τους θεωρούν ευάλωτους και εύκολους στόχους. Η χρηματοδότηση και η ανταλλαγή γνώσεων σε επίπεδο ΕΕ μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια ήδη από τον σχεδιασμό, ενώ παραμένουν το επίκεντρο της δημόσιας ζωής στις πόλεις μας. Οι επιχορηγήσεις που προσφέρουμε σήμερα αποτελούν ένα απτό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.