Quantcast
Φθηνότερα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας - enikonomia.gr
share

Φθηνότερα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

Φθηνότερα Τέλη Κυκλοφορίας θα καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες που θα πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας στα αυτοκίνητά τους, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε να επαναφέρει το εγκεκριμένο μέτρο σε ισχύ και φέτος καθώς από τη μια μεριά πίεζαν οι εταιρείες ενοικιάσεων αλλά και χρονομίσθωσης αυτοκινήτων ενώ από την άλλη θα αυξάνονταν τα κρατικά έσοδα.

Επίσης οι ιδιώτες καταναλωτές θα μπορούν να κινήσουν τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα τους καταβάλλοντας χαμηλότερα Τέλη Κυκλοφορίας.

Να υπενθυμίσουμε πως όσοι πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας θα καταβάλλουν αναλογικά τους υπόλοιπους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους συμπεριλαμβανόμενου και του μήνα που πραγματοποιείται η άρση ακινησίας.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς από το μέτρο θα ωφεληθούν οι εταιρείες ενοικιάσεων ΙΧ και οι εταιρείες χρνομίσθωσης, των οποίων ο συνολικός στόχος οχημάτων υπολογίζεται σε πάνω από 250.000 ΙΧ.

Με βάση στοιχεία της ΓΓΔΕ, στις αρχές του τρέχοντος έτους 560.485 αυτοκίνητα βρίσκονταν σε ακινησία, ενώ μόνον την τελευταία τριετία  (2012-2014) έχουν εξαχθεί περισσότερα από 55.000 αυτοκίνητα.

Επίσης, οι χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ, που θα κάνουν χρήση του μέτρου, δημιουργώντας παράλληλα επιπλέον έσοδα για το κράτος, τις ασφαλιστικές αλλά και τα ΚΤΕΟ.

 

Διαβάστε εδώ όλη την τροπολογία

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.