Quantcast
5 μέτρα δίνουν ώθηση στην αγορά ακινήτων - enikonomia.gr
share

5 μέτρα δίνουν ώθηση στην αγορά ακινήτων

δημοσιεύτηκε:

Των Μαίρης Ι. Παπακωνσταντίνου και Δημήτρη Χριστούλια

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η έκπτωση φόρου 40% στις ανακαινίσεις, η αναστολή του ΦΠΑ 24% στις αγοραπωλησίες για τρία χρόνια και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» αναμένεται να δώσουν ώθηση στην οικοδομική δραστηριότητα.

Την αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων και της οικοδομικής δραστηριότητας, μετά από 10 και πλέον χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης, επιδιώκει η κυβέρνηση, προωθώντας μια δέσμη μέτρων. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η έκπτωση φόρου 40% στις ανακαινίσεις, η αναστολή του ΦΠΑ 24% στις αγοραπωλησίες για τρία χρόνια και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» αναμένεται να δώσουν ώθηση στην οικοδομική δραστηριότητα, επισημαίνουν στη Realnews παράγοντες της αγοράς ακινήτων.

Μια αγορά που έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα τα τελευταία χρόνια, με τις εμπορικές τιμές να έχουν μειωθεί σε αρκετές γειτονιές σε ποσοστό που ξεπερνά το 40%. Δεν είναι τυχαίο ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων αναγκάζονται να αποποιούνται περιουσίες, καθώς πλέον βαρύνονται με δυσβάστακτους φόρους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και το 2010 οι Ελληνες φορολογούμενοι πλήρωναν περίπου 500 εκατ. ευρώ σε φόρους ακινήτων, ενώ με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ κλήθηκαν να καταβάλουν περισσότερα από 2,6 δισ. ευρώ. Στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να δοθούν κίνητρα σε όσους θέλουν να χτίσουν, να ανακαινίσουν, να αγοράσουν ή να πουλήσουν ένα ακίνητο.


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.