Quantcast
Βρούτσης για ΕΦΚΑ: Δεν πλήρωναν συντάξεις και έβγαζαν πλεονάσματα - enikonomia.gr
share

Βρούτσης για ΕΦΚΑ: Δεν πλήρωναν συντάξεις και έβγαζαν πλεονάσματα

δημοσιεύτηκε:

Για «αλχημείες του ΣΥΡΙΖΑ» στον τομέα του ασφαλιστικού έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξή του στο Star.

Παράλληλα αποκάλυψε πως «στον νόμο που θα φέρουμε στη βουλή και σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ, παρατείνουμε την εθνική γενική συλλογική σύμβαση μέχρι το τέλος του χρόνου».

“Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα και ως αντιπολίτευση”

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε πως «αυτό που συμβαίνει ξεπερνά και την πιο ακραία όψη της θρασύτητας», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως εμφάνιζε πλεονάσματα, κρύβοντας και κατασκευάζοντας προϋπολογισμούς που δεν ανταποκρινόντουσαν στην πραγματικότητα.

“Δεν πλήρωναν συντάξεις και έβγαζαν πλεονάσματα”

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Βρούτσης, στον συγκεκριμένο προϋπολογισμό εμφανίζονται δαπάνες (όπως είναι οι δαπάνες των συντάξεων χηρείας) που δεν τις είχαν προϋπολογίσει. Ή τα χρήματα που είχαν πάρει πέρυσι από τους μη μισθωτούς και τα χρησιμοποιούσαν για να δημιουργήσουν πλεονάσματα».

«Η θέση μας είναι σταθερή. Ο νόμος Κατρούγκαλου πρέπει να αλλάξει. Έχουμε εντοπίσει και προσδιορίσει τις περιοχές στις οποίες χρήζει αλλαγής και μάλιστα πρόκειται για δομικές αλλαγές» τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στόχος όπως είπε, είναι να γίνει «πιο ελκυστικό, πιο δίκαιο, πιο αποτελεσματικό, πιο ωφέλιμο από τον πολίτη το ασφαλιστικό. Να νιώθουν σιγουριά οι νέοι».

Αυτό που περιμένει η κυβέρνηση είναι οι αποφάσεις του ΣτΕ. «Θα αποτελέσουν πυξίδα. Στη βάση αυτών των αποφάσεων θα προσδιορίσουμε τις δικές μας πολιτικές αλλαγές στον νόμο Κατρούγκαλου».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.