Quantcast
Αντίστροφη μέτρηση για τα "αποκαλυπτήρια" των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τις συντάξεις - enikonomia.gr
share

Αντίστροφη μέτρηση για τα “αποκαλυπτήρια” των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τις συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα, Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου του 2019 αναμένεται να αναρτηθούν στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ τα εκκαθαριστικά σημειώματα των κύριων συντάξεων με τις προσωπικές διαφορές που προέκυψαν μετά τον επανυπολογισμό, βάσει του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016).

Πρόκειται για τα τα εκκαθαριστικά σημειώματα των συνταξιούχων του τ. ΟΑΕΕ και του τ. ΕΤΑΑ, ενώ την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα λάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα όσοι ανήκουν στο τ. ΙΚΑ, στο τ. ΝΑΤ αλλά και στους υπόλοιπους πρώην ασφαλιστικούς φορείς.
Ωστόσο διευκρινίζεται ότι, δεν θα λάβουν εκκαθαριστικά σημειώματα περίπου 230.000 συνταξιούχοι διάφορων πρώην ταμείων, των οποίων οι συντάξεις δεν είχε καταστεί εφικτό να επανυπολογιστούν (λόγω έλλειψης στοιχείων).


Στα εκκαθαριστικά σημειώματα με το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού 1,7 εκατ. συντάξεων θα εμφανίζονται:


-το «παλαιό» ποσό της σύνταξης, μεικτό και καθαρό μετά τις παρακρατήσεις

-το νέο ποσό, όπως διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 μετά τον επανυπολογισμό με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου

-το ύψος των προσωπικών διαφορών (θετικές ή αρνητικές).

Το «Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων»

Μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας αυτής «Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων» μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά τους στοιχεία να ενημερωθούν σε μηνιαία βάση, από την ημερομηνία πίστωσης του τραπεζικού λογαριασμού τους και μετά, για το πώς διαμορφώνεται η μηνιαία πληρωμή της σύνταξης τους αναλυτικά.

Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται στους συνταξιούχος του ΕΦΚΑ (τέως ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ, τ.ΤΣΠ-ΑΤΕ, τ.ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, τ.ΤΥΔΚΥ, τ.ΤΑΠ ΔΕΗ, τ.ΤΑΠΙΛΤ, τ.ΤΑΠΤΠ, τ.ΤΕΑΠΕΤΕ, τ.ΤΣΑΥ) καθώς και του ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) – έως 08/2016.

Τέλος επισημαίνεται ότι τα εκκαθαριστικά του Φεβρουαρίου και των λοιπών μηνών του 2019 θα αναρτηθούν αργότερα εντός έτους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.