Quantcast
Σταϊκούρας: Μέρισμα στους αδύναμους σε σταθερή βάση κάθε Δεκέμβριο - Τι είπε για το αφορολόγητο - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Μέρισμα στους αδύναμους σε σταθερή βάση κάθε Δεκέμβριο – Τι είπε για το αφορολόγητο

δημοσιεύτηκε:

“Πρόθεσή μας είναι να δίνεται μέρισμα σε σταθερή βάση στους αδύναμους κάθε Δεκέμβριο” τόνισε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σταϊκούρας. Σε συνέντευξή του στο “Έθνος” ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι “θα αξιολογούμε τα δημοσιονομικά δεδομένα που θα υφίστανται κάθε φορά και θα προσπαθούμε να τα αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της χώρας και των πολλών. Γι’ αυτό με τα σημερινά δεδομένα επιλέγουμε να χορηγήσουμε διευρυμένο επίδομα θέρμανσης με πιο ορθολογικά χαρακτηριστικά, εμπροσθοβαρώς, ώστε να στηρίξουμε τα πιο φτωχά νοικοκυριά. Τα Χριστούγεννα, ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού μέχρι τότε, θα αξιολογήσουμε τα δεδομένα και ανάλογα θα πράξουμε. Σταθερά, ως κυβέρνηση, θα αξιοποιούμε όποιο διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης”.

Σε ερώτηση για το εάν στο Eurogroup κάποιος ξένος υπουργός Οικονομικών ζητήσει να ξανασκεφθούν στην κυβέρνηση τη χορήγηση της 13ης σύνταξης ή τη μείωση του αφορολόγητου, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε το εξής:

“Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει στους λίγους αυτούς μήνες διακυβέρνησης να αντιστρέψει το κλίμα των προηγούμενων ετών και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων, χάρη στην υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα και τον σαφή σχεδιασμό που έχει. Γνωρίζουν πλέον οι συνάδελφοι στο Eurogroup ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι σταθερή, υπεύθυνη και ρεαλιστική, χωρίς μαξιμαλιστικές και υπεραισιόδοξες προσδοκίες, προσηλωμένη στην υιοθέτηση των κατάλληλων εκείνων πολιτικών που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, με ταυτόχρονη όμως, τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των δεσμεύσεων της χώρας. Κάθε μέτρο που σχεδιάζεται είναι κοστολογημένο. Εκτιμώ και νομίζω βάσιμα ότι πλέον συναντάμε ευήκοα ώτα για τις ελληνικές θέσεις. Για το επίδομα, και όχι τη 13η σύνταξη όπως το αποκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήδη σας απάντησα. Για το αφορολόγητο, όπως είδατε στον προϋπολογισμό, όχι μόνο διατηρείται, αλλά παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί έως και τα τέσσερα τέκνα”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.