Quantcast
Η Αθήνα είναι έτοιμη να σπάσει το όριο των 6 εκατομμυρίων τουριστών - enikonomia.gr
share

Η Αθήνα είναι έτοιμη να σπάσει το όριο των 6 εκατομμυρίων τουριστών

δημοσιεύτηκε:

Το φράγμα των 6 εκατομμυρίων ξένων επισκεπτών ετοιμάζεται να σπάσει για πρώτη φορά φέτος η Αθήνα, επιβεβαιώνοντας με ένα θετικό σερί επταετίας την καθιέρωσή της ως ένας από τους ευρωπαϊκούς προορισμούς πρώτης γραμμής.

‘Ηδη, από τις αρχές του 2019 η αύξηση της κίνησης από το εξωτερικό αγγίζει διψήφια ποσοστά, την ίδια στιγμή που στο κέντρο της πόλης, ακόμη και στην πιο δύσκολη περιοχή της Ομόνοιας, ετοιμάζονται να ανοίξουν πάνω από 10 νέα ξενοδοχεία, ξεκινώντας από αυτά των 20-30 δωματίων μέχρι και τα μεγαλύτερα των 200 δωματίων.

Συνολικά, την περίοδο 2012-18, το σύνολο των διεθνών αφίξεων εξωτερικού στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών υπερδιπλασιάστηκε, από 2,5 εκατομμύρια το 2012 σε 5,7 εκατομμύρια το 2018, ενώ τα στοιχεία από την αρχή του 2019 έως τον Σεπτέμβριο παρουσιάζουν αύξηση – σε ετήσια βάση – 12%.

Ακριβώς αυτή η τουριστική άνθιση της Αθήνας από το 2013 και μετά αναδεικνύει την ανάγκη για ένα στρατηγικό σχέδιο ανάδειξης και ανάπτυξης του προορισμού που θα συνδυάζεται παράλληλα “με τις ανάγκες πολιτών, τουριστών και τουριστικών επιχειρήσεων”, δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, Λαμπρινή Καρανάσιου – Ζούλοβιτς.

Πηγή πληροφοριών: Πρώτο Θέμα

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.