Quantcast
Μέρκελ: Κάνει... μασάζ στους βουλευτές της για να ψηφίσουν τη συμφωνία - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Κάνει… μασάζ στους βουλευτές της για να ψηφίσουν τη συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Η Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να αποτρέψει ενδεχόμενη εξέγερση του ενός τρίτου της κοινοβουλευτικής της ομάδας, καθώς επιχειρεί να συγκεντρώσει στήριξη για μία συμβιβαστική συμφωνία, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές του κόμματός της. 

Οι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας προσεγγίζουν τους αντιρρησίες, λέγοντάς τους ότι μπορεί να τους ζητηθεί να εγκρίνουν περαιτέρω βοήθεια για να αποδευχθεί μία χρεοκοπία, ακόμη και αν η Ελλάδα αρνηθεί να εφαρμόσει όλες τις αλλαγές που ζητούν οι πιστωτές, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους. 

Η Μέρκελ καλεί μικρές ομάδες διαφωνούντων στην καγκελαρία για να τους πει ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ενείχε τον κίνδυνο της δημιουργίας γεωπολιτικής αστάθειας στην περιοχή, δήλωσε μία πηγή. 

Η επιθυμία της Μέρκελ να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ έχει πολιτικό ρίσκο, δεδομένου του επιπέδου της αγανάκτησης στη Γερμανία με τον Αλέξη Τσίπρα μετά από τέσσερις μήνες οριακώνδιαπραγματεύσεων. Η στρατηγική της Μέρκελ συνδέεται με το να κάνει η ελληνική κυβέρνηση αρκετές παραχωρήσεις, ώστε να μπορέσει να πουλήσει τη συμφωνία στους Γερμανούς βουλευτές και το ευρύτερο κοινό, σημειώνει το Bloomberg. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.