Quantcast
Σκυλακάκης για κοινωνικό μέρισμα: Στόχος να ενισχυθούν οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάγκη - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης για κοινωνικό μέρισμα: Στόχος να ενισχυθούν οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάγκη – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στην καταβολή του κοινωνικού μερίσματος αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως περισσότερα από 350.000 παιδιά επωφελούνται από αυτή την παροχή.

Όπως είπε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, στόχος της κυβέρνησης με το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί είναι να ενισχυθούν οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάγκη.

«Είναι πάνω από 350.000 παιδιά που επωφελούνται από αυτή την παροχή, αλλά μην ξεχνάμε το σωστό στην κοινωνική πολιτική δεν είναι να δίνουμε μερίσματα εκτός προϋπολογισμού, είναι να καταφέρουμε να εισάγουμε σοβαρές ενισχύσεις στον προϋπολογισμό δημιουργώντας δημοσιονομικό χώρο μέσα από την ανάπτυξη», τόνισε.

Μιλώντας για τα διαθέσιμα χρήματα που υπάρχουν, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός έχει ήδη «σηκώσει» σημαντικά ποσά, ενώ υπενθύμισε ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός δεν σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Εμείς εκτελούμε πολύ καλά την υλοποίησή του» τόνισε.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να δώσει χρήματα, δεν είχε παρά να νομοθετήσει ένα κοινωνικό μέρισμα, είχε πλειοψηφία στην Βουλή. Το γεγονός ότι δεν νομοθέτησε σημαίνει ότι με βάση τον χώρο που υπήρχε πίστευε ότι δεν μπορεί να δοθεί ούτε ένα ευρώ».

Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των ΑμεΑ, τόνισε πως υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και η ενίσχυση που δίνεται τώρα είναι μια συμβολική κίνηση, ωστόσο, στο μέλλον αναμένεται να δοθούν περισσότερα χρήματα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.