Quantcast
Υπουργείο Ανάπτυξης: Αποσύρει όρο για πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων η τράπεζα Πειραιώς - enikonomia.gr
share

Υπουργείο Ανάπτυξης: Αποσύρει όρο για πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων η τράπεζα Πειραιώς

δημοσιεύτηκε:

Η Τράπεζα Πειραιώς αποσύρει από τα συμβόλαιά της τον όρο που αφορά σε έξοδα διαχείρισης και αξιολόγησης αιτήματος για πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρει τα εξής:

“Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υλοποιώντας τις πολιτικές της Κυβέρνησης για ένα σύγχρονο και ανταποδοτικό προς του πολίτες κράτος, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, ανέπτυξε και εφαρμόζει ένα ευρύ πλάνο ελέγχου και εποπτείας των οικονομικών οντοτήτων που παρέχουν υπηρεσίες και αγαθά στους καταναλωτές.

Είχαμε δεσμευτεί εξ αρχής ότι, όσες μεταρρυθμίσεις εφαρμόσουμε προκειμένου να βγάλουμε την χώρα και την οικονομία από την στασιμότητα που είχε περιέλθει από τις επιθετικές προς την επιχειρηματικότητα πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, άλλες τόσες πολιτικές θα εφαρμόσουμε για να προστατέψουμε τα οικονομικά των καταναλωτών.

Σήμερα ανακοινώνουμε στους πολίτες ότι, η Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ, με επιστολή της προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποσύρει από τα συμβόλαιά της τον όρο που αφορά έξοδα διαχείρισης και αξιολόγησης αιτήματος για πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων.

Η ως άνω ενέργεια της τράπεζας, συμβαδίζει αφενός με την τήρηση των κανόνων διαφάνειας που η Κυβέρνηση απαιτεί από τους παρόχους υπηρεσιών και αγαθών, αφετέρου αποτελεί πράξη εταιρικής υπευθυνότητας έναντι των καταναλωτών”


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.