Quantcast
Στουρνάρας για κόκκινα δάνεια: Απαιτούνται και συμπληρωματικές πρωτοβουλίες εκτός από το σχέδιο "Ηρακλής" - enikonomia.gr
share

Στουρνάρας για κόκκινα δάνεια: Απαιτούνται και συμπληρωματικές πρωτοβουλίες εκτός από το σχέδιο “Ηρακλής”

δημοσιεύτηκε:

Τα “κόκκινα” δάνεια αποτελούν τη σημαντικότερη πρόσκληση για τις ελληνικές τράπεζες τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΙΟΒΕ και υποστήριξε ότι θα πρέπει να μειωθούν κάτω από τον στόχο του 20% στον οποίο έχουν δεσμευτεί οι τράπεζες.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι εκτός από το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ απαιτούνται συμπληρωματικές πρωτοβουλίες για τη μείωσή τους, σημείο στο οποίο συμφώνησε και ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε ότι τα κέρδη της ανταγωνιστικότητας που έχουν προκύψει για τις ελληνικές επιχειρήσεις μετά τη μείωση του κόστους εργασίας έχουν υπεραντισταθμιστεί από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού. Όπως ανέφερε, το κόστος δανεισμού κατά μέσο όρο για τις ελληνικές επιχειρήσεις κυμαίνεται στο 4,9% έναντι 2,3% που είναι για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις


Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είπε ότι για φέτος η ΤτΕ εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 2,5% από 2,2% που έκλεισε τελικώς πέρυσι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.