Quantcast
Σαντορινιός: Εννέα στους δέκα συνταξιούχους θα δουν μειώσεις στο εισόδημά τους - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σαντορινιός: Εννέα στους δέκα συνταξιούχους θα δουν μειώσεις στο εισόδημά τους – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Εννέα στους δέκα συνταξιούχους θα δουν μειώσεις στο εισόδημά τους και εννέα στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες θα υποστούν αυξήσεις εισφορών, είπε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός αναφερόμενος στις αλλαγές του ασφαλιστικού συστήματος.

Και πρόσθεσε πως, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ επαναφέρει τις μνημονιακές πολιτικές.

Αναλυτικά, ο κ. Σαντορινιός είπε για τις αλλαγές του ασφαλιστικού συστήματος τα εξής:

Το Ασφαλιστικό, προνομιακό πεδίο για την άσκηση σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών

«Το Ασφαλιστικό Σύστημα ήταν πάντα ένα προνομιακό πεδίο για την Δεξιά στο οποίο άσκησε κατά καιρούς τις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει το πρόσφατο παρελθόν, όπου με τους νόμους που ψήφισε η ΝΔ, οι συνταξιούχοι απώλεσαν το 40% των εισοδημάτων τους, μέσα σε μια μέρα- νόμοι που πολλοί εξ αυτών φέρουν την υπογραφή του σημερινού Υπουργού Εργασίας. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την λεηλάτηση των ασφαλιστικών ταμείων, από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τα περιβόητα θαλασσοδάνεια, τα δομημένα ομόλογα και το PSI, που οδήγησαν το Ασφαλιστικό Σύστημα στην χρεωκοπία. Με το σημερινό νομοσχέδιο, πλήττεται για ακόμη μια φορά ο αναδιανεμητικός και κοινωνικός χαρακτήρας του Ασφαλιστικού. Παράλληλα, με την επαναφορά της εθελοντικής επιλογής κλιμακίων ασφάλισης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, κλείνετε το μάτι στην ιδιωτική ασφάλιση, αποστερώντας πόρους από τα ταμεία του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος. Αυτές οι ρυθμίσεις δείχνουν ξεκάθαρα το πρόσωπό της παλιάς, καλής, μνημονιακής ΝΔ».

Το Ασφαλιστικό της ΝΔ πλήττει τις Συντάξεις

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε σαν Νόμο του Κράτους την επαναφορά της 13ης Σύνταξης, η ΝΔ τον είχε ψηφίσει. Προεκλογικά βέβαια μας καταγγείλατε που δώσαμε 13η Σύνταξη στον κόσμο, ενώ αμέσως μετά τις εκλογές, από τη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι θα τη διατηρήσει και μάλιστα αν μπορέσει θα την αυξήσει κιόλας. Τέτοια και ακόμη μεγαλύτερη είναι η υποκρισία της ΝΔ, που σήμερα καταργεί εντελώς τη 13η Σύνταξη! Μια μόνιμη ρύθμιση που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ η οποία για τους χαμηλοσυνταξιούχους ήταν μια επιπλέον ολόκληρη σύνταξη μέσα στο έτος και για τις υψηλότερες συντάξεις που ποσό που υπολογιζόταν αναλογικά, ήταν μια πραγματική οικονομική ανάσα. Που πήγαν οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη;».

«Σαν μάγοι Χουντίνι υποσχόσασταν, επίσης, ότι θα αυξήσετε τις Συντάξεις. Όλα σας όμως τα επικοινωνιακά παιχνίδια κατέρρευσαν: η πραγματικότητα είναι ότι για το 2020 ο προϋπολογισμός για τις Συντάξεις είναι κατά 200 εκατ.λιγότερος. Εννέα στους 10 Συνταξιούχους, δηλαδή, θα δουν μειώσεις στις συντάξεις και όχι αυξήσεις όπως υποσχόσασταν, λόγω της κατάργησης της 13ης Σύνταξης. Αυτή είναι μια αλήθεια που θα διαπιστώσουν σε 2-3 μήνες οι ίδιοι οι συνταξιούχοι και θα καταλάβουν ότι τους εξαπατήσατε».

«Εκτός των άλλων, κάνατε και ένα άλλο κόλπο εξαπάτησης: λέγατε ότι οι παλιοί συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις. Ψέματα ήταν αφού η υποτιθέμενη αύξηση θα συμψηφιστεί με την προσωπική διαφορά. Μόνο 70.000 περίπου θα δουν αυξήσεις, ενώ η περιβόητη αύξηση «μέχρι και 250 ευρώ » αφορά μόνο όσους έχουν μέσο συντάξιμο εισόδημα 3.500 ευρώ ! Ξέρετε πολλούς τέτοιους;»

Έγκλημα οι αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές των Ελεύθερων Επαγγελματιών

«Επαναφέρετε τις κλάσεις στην ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματιών και αποσυνδέετε τις εισφορές από το εισόδημα. Συνέπεια των αλλαγών αυτών είναι το 90% των ελευθέρων επαγγελματιών, να δουν 20% αύξηση στις ασφαλιστικές τους εισφορές, από 185 ευρώ στα 220 ευρώ δηλαδή, 420 ευρώ ετησίως. Ταυτόχρονα, ευνοείται τα μεγάλα εισοδήματα αλλά ακόμη και εδώ λάθος πολιτικές ακολουθείτε. Γιατί με όρους φιλελεύθερης οικονομίας η εξίσωση των ασφαλιστικών εισφορών των μεγάλων επαγγελματιών με τους μεσαίους και μικρούς, αφαιρεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των τελευταίων. Καταστρέφετε τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες».

Ένα άδικο ασφαλιστικό σε μια αποδιοργανωμένη αγορά εργασίας

«Το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης είναι ένα σύστημα αλυσιδωτό και σε απόλυτη σχέση με την αγορά εργασίας. Όμως η δική σας Κυβέρνηση, ακόμη και τώρα που η χώρα δεν είναι σε καθεστώς Μνημονίων, ακολουθεί πιστά μνημονιακές πολιτικές για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων: αυξήθηκαν οι απολύσεις, αυξήθηκε η ανεργία, χτυπήσατε τις συλλογικές συμβάσεις, υποβαθμίσατε το ΣΕΠΕ, ενθαρρύνετε τη παραβατικότητα στην αγορά εργασίας. Και ακόμη χειρότερα: αθετήσατε όλους τους προεκλογικούς σας όρκους για αύξηση, στο ύψος της ανάπτυξης, του κατώτατου μισθού.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.