Quantcast
Ακίνητα: Παράταση για τη δήλωση διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ - enikonomia.gr
share

Ακίνητα: Παράταση για τη δήλωση διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ

δημοσιεύτηκε:

Την άμεση προσθήκη νέων δυνατοτήτων στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τη δήλωση διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ.

Συγκεκριμένα ζητεί την άμεση λειτουργία τηλεφωνικού και διαδικτυακού Κέντρου Βοήθειας για την απάντηση των αναρίθμητων ερωτημάτων των πολιτών.

Επίσης, την γνωστοποίηση της ρύθμισης αυτής και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της πλατφόρμας δηλώσεων, και στον τελευταίο ιδιοκτήτη της χώρας και του απόδημου ελληνισμού, με την άμεση αποστολή ενημερωτικών e-mails από την ΑΑΔΕ προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων – κατόχους ΑΦΜ της χώρας και τους φοροτεχνικούς τους,

Τέλος, ζητά την αναπόφευκτη παράταση της προθεσμίας δήλωσης μέχρι την 30.6.2020, μια και όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι η ισχύουσα προθεσμία της 31ης Μαρτίου, και μάλιστα μέσα στη σημερινή πολλαπλά δυσχερή συγκυρία, είναι απόλυτα ανεπαρκής για την ενημέρωση και έγκαιρη συμμετοχή τόσων εκατομμυρίων ενδιαφερομένων στο τεράστιο αυτό εγχείρημα.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει επίσης:

«Θετικότατες εντυπώσεις έχει αφήσει στους πολίτες η διαλειτουργικότητα και φιλικότητα στη χρήση της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ για τη δήλωση διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους, που είναι βασισμένη στην πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για τη διαγραφή των αναδρομικών οφειλών προς τους ΟΤΑ. Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν διορθώσεις οι οποίες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω αυτής, με αποτέλεσμα ο πολίτης να πρέπει να ταλαιπωρηθεί στην Υπηρεσία Εσόδων του οικείου Δήμου. Γι’ αυτό προτείνουμε κάθε πολίτης να μπορεί μέσα από την πλατφόρμα αυτή επιπλέον:

-Να διορθώσει τα τετραγωνικά κοινόχρηστης παροχής πολυκατοικίας, που δεν απεικονίζονται στο Ε9, δηλώνοντας ότι είναι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας.

-Να δηλώσει την αλλαγή χρήσης του ακινήτου του, όπως προβλέπει ο νόμος, από επαγγελματική σε κατοικία και αντίστροφα, κάτι που είναι δυνατόν στην πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων και άλλων Δήμων, αλλά δεν προβλέπεται στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.

-Να δηλώσει μείωση του εμβαδού του ακινήτου του, αναφέροντας πως τεκμηριώνεται αυτή.

-Να δηλώσει τα εμβαδά επιφανειών βοηθητικών χώρων πολυκατοικιών (αποθηκών, πάρκιν κλπ.) που ηλεκτροδοτούνται από την κοινόχρηστη παροχή πολυκατοικίας, είτε οι επιφάνειες αυτές δεν προσμετρούνται, είτε έχουν ήδη προσμετρηθεί στη συνολική επιφάνεια κοινοχρήστων χώρων και καταβάλλονται, για αυτές, τέλη και φόρος μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς όμως χρέωση ΤΑΠ».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.