Quantcast
ΠΟΜΙΔΑ: Διευκρινίσεις για τις μειώσεις ενοικίων - enikonomia.gr
share

ΠΟΜΙΔΑ: Διευκρινίσεις για τις μειώσεις ενοικίων

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τις μειώσεις ενοικίων δίνει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), με αφορμή τα μέτρα οικονομικής στήριξης που δημοσιοποιήθηκαν και ειδικά εκείνα που αφορούν στα μισθώματα κύριων κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία, «προς αποφυγή παρερμηνειών που θα οδηγούσαν σε αδικαιολόγητες γενικεύσεις και καταστροφικές συνέπειες στις σχέσεις των πολιτών αλλά και στα δημόσια έσοδα, διευκρινίζει τα εξής:

«1. Με το ανωτέρω μέτρο δεν θεσπίζεται κανενός είδους γενικευμένη μείωση των μισθωμάτων σε όλες τις μισθώσεις. Το μέτρο είναι ειδικό ως προς τους δικαιουμένους και ως προς το δίμηνο χρόνο ισχύος του, καθόσον αφορά αποκλειστικά:

*Τα ενοίκια των επαγγελματικών εγκαταστάσεων (καταστημάτων και γραφείων) των επιχειρήσεων που διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους (δείτε την κατάστασή τους στο www.pomida.gr ), και όχι όσων κλείνουν με δική τους επιχειρηματική απόφαση, και

*Τα ενοίκια της κύριας κατοικίας των εργαζομένων στις συγκεκριμένες αυτές επιχειρήσεις, των οποίων εργαζομένων έχει ρητά ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους λόγω των ανωτέρω μέτρων και εξ αυτού του λόγου δεν μισθοδοτούνται.

Το μέτρο θα εξειδικευθεί με ΠΝΠ και με ΚΥΑ τις οποίες αναμένουμε.

Ωστόσο είναι απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο ότι το μέτρο αυτό της μείωσης κατά 40% των μισθωμάτων δεν αφορά τους πάντες, αλλά ειδικά όσους παραπάνω αναφέρονται.

Επίσης ειδικότερα σε ότι αφορά τα μισθώματα κατοικιών είναι σαφές ότι δεν αφορά τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους επιχειρηματίες, τους εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα γενικά, τους συνταξιούχους, τους εισοδηματίες και κάθε άλλη κατηγορία ενοικιαστών κύριας κατοικίας. Ομοίως δεν αφορά μισθώματα δευτερεύουσας κατοικίας, εξοχικής, προσωρινής διαμονής και μισθώσεων για κάθε άλλο είδος χρήσης πλην της κύριας κατοικίας εργαζόμενου του οποίου η σύμβαση εργασίας έχει ανασταλεί λόγω της αναγκαστικής διακοπής της λειτουργίας της επιχειρήσεως στην οποία εργάζεται».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.