Quantcast
Σταϊκούρας: Έρχονται μέτρα για ιδιοκτήτες ακινήτων και ανέργους - Τι είπε για το επίδομα των 800 ευρώ - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Έρχονται μέτρα για ιδιοκτήτες ακινήτων και ανέργους – Τι είπε για το επίδομα των 800 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Τον Σεπτέμβριο θα αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες λόγω της κρίσης του κορονοϊού και το βάρος μας θα εστιάσει σε ακτοπλοΐα, ενέργεια, τουρισμό και μεταφορές είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Open TV, o υπουργός είπε ότι θα δοθεί ρευστότητα στις επιχειρήσεις με την επιστρεπτέα προκαταβολή μέσα στον Απρίλιο, και επεσήμανε ότι «τον Σεπτέμβριο θα λάβουμε νέες πρωτοβουλίες. Θα υπάρξουν δόσεις για τις αποπληρωμές των οφειλών σε ταμεία και δημόσιο. Οι αναστολές που δίνονται έχουν ταμειακό πρόβλημα. Όταν δεν πληρώνονται οι φόροι, θα πρέπει να αρθούν τα ταμειακά αποθέματα του κράτους».

Για τα ενοίκια
Για τα ενοίκια ξεκαθάρισε ότι «η μείωση κατά 40% για Μάρτιο, Απρίλιο, θα επεκταθεί και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται τον μήνα Απρίλιο», ενώ για τα μέτρα στήριξης ιδιοκτητών είπε ότι «η πρόβλεψη για τους ιδιοκτήτες είναι να δοθεί παράταση στις πληρωμές τους. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και για τους ιδιοκτήτες».Για τη μείωση του 40% στα ενοίκια είπε ότι περιλαμβάνει και τις πληττόμενες επιχειρήσεις και την πρώτη κατοικία εργαζόμενων που τέθηκε σε αναστολή η επιχείρηση που εργάζονται.

Οι άνεργοι και τα προβλήματα
Πρόσθεσε ότι «θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες άμεσα, πρώτον για τους ανέργους, δεύτερον για τις κλαδικές πολιτικές. Έχουμε πολλά προβλήματα στην ακτοπλοΐα, στην ενέργεια, σε ό,τι αφορά στις μεταφορές, στον τουρισμό. Υπάρχουν ήδη πρωτοβουλίες, αλλά δεν είναι αρκετές. Ειδικά για τουρισμό και τον εποχικό τουρισμό είναι περίπλοκη η κατάσταση».

Το επίδομα των 800 ευρώ
Όσο περνά το διάστημα μειώνονται τα ερωτήματα. Πράγματι είναι κάποιες μικρές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Έχουμε νομοθετήσει για 1,7 εκατ. εργαζόμενους, 500.000 επιχειρήσεις κι αυτή η άσκηση δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην Ελλάδα» είπε ο υπουργός . Για το πόσο «οξυγόνο» έχει η ελληνική οικονομία ο υπουργός είπε: «Μη αξιοποιώντας το μαξιλάρι και με την επανάληψη των μέτρων, μπορεί να πάμε μέχρι τον Ιούνιο», επανέλαβε, ενώ για το αν θα είναι διαθέσιμο το 800άρι για Μάιο και Ιούνιο τόνισε ότι «εξαρτάται από το τι θα κάνει η κυβέρνηση στο πεδίο της υγείας. Όσο πιο πολύ κρατά η υγειονομική κρίση τόσο πιο πολύ βαθαίνει η οικονομική κρίση».

Για το Eurogroup

Παρέπεμψε δε και στις αποφάσεις που θα παρθούν στο σημερινό Eurogroup «στο οποίο θα υπάρξουν πρωτοβουλίες κι επιπλέον πόροι από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων. Έτσι θα ενισχυθεί η ρευστότητα επιχειρήσεων». Για την «κόντρα» Βορρά και Νότου στην ΕΕ είπε: «Θέλουμε να ισχύουν τα ίδια κριτήρια».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.