Quantcast
ΑΑΔΕ: Κλειδάριθμος μέσω SMS και email για το επίδομα των 800 ευρώ - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Κλειδάριθμος μέσω SMS και email για το επίδομα των 800 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Με SMS και μέσω email αναμένονται να αποστέλλονται οι νέοι κλειδάριθμοι στους φορολογουμένους προκειμένου να αποκτούν άμεσα πρόσβαση στο Taxisnet και να μην επισκέπτονται τις εφορίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, αυτό συζητά ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής με τις τράπεζες και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Στην περίπτωση αυτή, ο κλειδάριθμος θα σπάσει σε δυο τμήματα για λόγους ασφαλείας. Το πρώτο τμήμα θα σταλεί με SMS και το δεύτερο με email. Επειδή όμως για τη διαδικασία αυτή απαιτείται η ταυτοποίηση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου, ο φορολογούμενος ο οποίος έχει υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση για κλειδάριθμο, θα κληθεί να δηλώσει επιπλέον τον αριθμό της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του και τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού.
Περίπου 35.000 αιτήσεις για κλειδάριθμο έχουν υποβληθεί τις τελευταίες ημέρες στο Taxisnet με τις μισές από αυτές να αφορούν νέους φορολογούμενους οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν κλειδάριθμο για να υποβάλουν εκτός από τη φορολογική δήλωσή τους και την αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.